Kunstenaar Riet Telgenhof en Hans Bouma exposeren

ALMELO - Tijdens de Open Atelier Route op 19 en 20 september exposeren Riet Telgenhof en Hans Bouma in Stadsmuseum Almelo.

De kunstenaars zijn beide dagen zelf aanwezig in het museum. Tussen 11.00 en 17.00 uur geven ze u graag toelichting op hun werk. Het museum is gevestigd aan de Prinsenstraat 13.

Riet Telgenhof
“De laatste jaren houd ik me bezig met fotografie, mixed media en alle vormen van boekbinden. Deze drie disciplines worden dan samengevoegd in een boekwerk. De fotografie bestaat veelal uit structuren die ik vind op muren in verschillende landen. Later worden ze met verf en/of inkt verder bewerkt. Daarna afgedrukt op dun papier en zo verwerkt tot collages. De collages hebben soms een contrast in zich. Vaak wordt een eigen schrift of delen van bestaand schrift gebruikt. Hiermee wordt uitgedrukt dat mensen elkaar vaak niet begrijpen of een andere taal spreken, letterlijk en/of figuurlijk. Door middel van kleur wordt geprobeerd toch weer harmonie in het geheel te krijgen. Dit krijgt dan vorm in een boekwerk.”

Hans Bouma
“Sinds 1974 ben ik met tussenpozen doende geweest met het ontwikkelen van een eigen stijl. Ik heb les gehad van verschillende topfotografen. Fotografie biedt mij de mogelijkheid om mijn eigen gedachten en gevoelsleven tot uiting te brengen. Tabletop- en landschapsfotografie zijn daarbij mijn specialisme.”

Meer berichten