Gratis theatervoorstelling ‘Zie de mens’ in het Sportpark

ALMELO - De Joseph Wresinski Cultuur Stichting komt met de voorstelling ‘Zie de mens’ naar Almelo. Zie de mens wordt gespeeld op 3 oktober om 20.00 uur en 4 oktober om 15.00 uur.

Maanden is er gewerkt aan een theatervoorstelling die coronaproof is. En het is gelukt. Geïnspireerd door de 1,5 meter samenleving is er een verrassende, spiksplinternieuwe zaalindeling ontwikkeld. De voorstelling is daarmee veilig voor u en de spelers.

Zelfredzaamheid
De voorstelling Zie de mens is een poëtische theatercollage van scenes en monologen, begeleid door bijzondere muziek. Zie de mens is geïnspireerd op autobiografische verhalen van mensen die weten wat het is om te leven in situaties die kwetsbaar maken. De spelers nemen u mee op een zoektocht naar de zin en onzin van zelfredzaamheid. Wat is dat, zelfredzaamheid? Wie wil dat, dat wij in Nederland allemaal zelfredzaam zijn? Zelfredzaam ‘op eigen kracht’ en ‘met eigen middelen’. Wat voor samenleving levert dat op? Waar iedereen zich veilig voelt en thuis? Tijdens de lockdown was de boodschap dat we het samen moesten doen. En nog steeds. Toch werd er gehamsterd. Zelfredzaam? Bij de voedselbank ontstond een tekort. Gelukkig waren er mensen die direct actie ondernamen. Een mooi voorbeeld van ‘samenredzaamheid’?

Aanmelden
Vanwege Corona is het verplicht dat u zich van tevoren aanmeldt. Dat kan via e-mail: ziedemens2020@gmail.com of tel: 0641237501. U bent van harte welkom vanaf 45 minuten voor aanvang in het Sportpark aan de Sluiskade Noordzijde 126. Entree: Gratis. Vrije gift na afloop wordt gewaardeerd.

Meer berichten