Foto: Erik Karst Fotografiewww.erikfotografie.nl

Aquasporten kan weer bij Zwembad Het Sportpark

ALMELO - Vanwege de coronasituatie hebben de aquasportlessen bij Zwembad Het Sportpark Almelo een half jaar stilgelegen. Maar deelnemen aan deze lessen is inmiddels weer mogelijk. Daarnaast is er volop gelegenheid tot recreatief en sportief zwemmen in het binnenbad. Bezoekers moeten nog wel rekening houden met enkele coronaregels.

Zwembad Het Sportpark biedt drie soorten aquasportlessen aan op diverse tijdstippen in de week. Aqua Fit bestaat uit diverse bewegingsvormen in het half diepe, warme bad. Ook mensen die niet of minder zwemvaardig zijn kunnen hieraan meedoen. Aqua Jogging is een geschikte activiteit om de conditie te verbeteren. Door het dragen van een wetbelt heb je meer weerstand van het water. Deze les wordt gegeven in het diepe wedstrijdbad. Behoefte aan een intensieve training in het zwembad met muziek? Dan is Aqua Workout een geschikte activiteit! Deelname aan een aquasportles kost €5,20 per keer en €41,80 voor 10 lessen. Er kunnen per les maximaal 20 deelnemers meedoen. Helaas gaat koffie/thee drinken na de les nog niet door. Wel is het mogelijk om gratis banen te zwemmen voor en/of na de les.

Recreatief en sportief
Het binnenbad is het nieuwe zwemseizoen dagelijks geopend voor recreatief en sportief zwemmen. Naast het wedstrijdbad zijn de ondiepe baden en het peuterbad beschikbaar. In het binnenbad geldt een maximum van 30 zwemmers tegelijkertijd. Kijk voor de openingstijden en tarieven op www.sportbedrijfalmelo.nl.

Coronamaatregelen
Bezoekers van Zwembad Het Sportpark kunnen zich bij de receptie van het zwembad registreren. Per activiteit gelden maximale bezoekersaantallen. Als dit aantal is bereikt dan is het mogelijk om even te wachten tot iemand het zwembad verlaat. Houd je verder aan de gebruikelijke richtlijnen van het RIVM; Blijf thuis als je last hebt van neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en koorts. Houd 1,5 meter afstand. Volg de aangegeven looproute in de accommodatie. Hoest en nies in je elleboog én was voor en na het zwemmen je handen voor 20 seconden. Betalen kan uitsluitend per pin of via de webshop op de website.

Meer berichten