Week van de Amateurkunst

WIERDEN - Het enthousiasme van de amateurkunstbeoefenaars maakt het mogelijk om alsnog de Week van de Amateurkunst (WAK) in Wierden te organiseren. Normaal gesproken is de WAK al in juni, maar deze is in verband met corona uitgesteld tot september en ook nu kan niet alles doorgaan.

Er is een programma opgesteld met optredens en exposities en een interessante lezing over het zolang mogelijk betrekken van mensen met Alzheimer. In vergelijking met andere jaren is het programma sober. Door corona is het, ondanks de goede wil van veel amateurkunstenaars, nog steeds erg lastig hun hobby uit te oefenen, laat staan een ander ervan te laten genieten. De activiteiten worden allemaal volgens de richtlijnen van het RIVM georganiseerd.

Foto-expositie
De Historische Kring Wederden heeft een expositie ingericht met foto’s van 50 plekken in 1995 en dezelfde plekken anno nu. De expositie zien kan bij de Van Buurenstee aan de Appelhofdwarsstraat 2. Openingstijden op https://mijnstadmijndorp.nl/app/historischekringwierden#groep-Contact.

Schilderijen bij de Kolk 
In de hal van Zwembad De Kolk kunnen schilderijen in verschillende stijlen en pentekeningen van Engelin vd Zwan Tiben bewonderd worden. Dit kan tijdens de openingstijden van het zwembad aan de Dikkensweg 3. De openingstijden vindt u op www.dekolk.nl

Behoud van ‘t Oud
Stichting Behoud van ’t Oud heeft vele unieke cultuurhistorische objecten en verzamelingen van museale waarde en deze zijn verspreid over zo’n 35 expositielocaties. Een overzicht van alle locatie vindt u op https://www.stichtingbehoudvanoud.nl/exposities.

Art Gallery Niels 
In deze galerie exposeert Niels Verbruggen een groot deel van zijn kunst. Zijn specialisme is Abstracten, Half-Abstracten, portretten, Woodart en Burnart. De galerie vindt u aan de Dorpsstraat 60 in Enter. Openingstijden: https://nielsverbruggenart.jimdofree.com/diensten/

En verder
Zaterdag 19 september is er van 13.00 tot 15.00 uur een Open Huis bij Kaliber Kunstenschool aan de Akkerwal 2. Aanmelden voor het Open Huis is gewenst en is mogelijk via www.kaliberkunstenschool.nl
Woensdag 23 september heeft Kaliber Kunstenschool om 19.00 uur in De Passie, Akkerwal 2 Wierden een Voorspeelavond waarbij leerlingen van Kaliber laten horen wat ze geleerd hebben. Een plek reserveren kan door een e-mail te sturen naar j.hoekman@kaliberkunstenschool.nl.
Donderdag 24 september is de lezing “Goed omgaan met dementie in je vereniging” om 19.30 uur bij Ontmoetingscentrum aan de Spoorstraat 7. Aanmelden is voor deze bijeenkomst verplicht. Dit kan via j.hoekman@kaliberkunstenschool.nl.
Vrijdag 25 september om 19.00 uur is er weer een Voorspeelavond van Kaliber Kunstenschool, maar dit keer in samenwerking met Muziekvereniging Enter. Aanmelden voor deze avond in de Gereformeerde Kerk aan de Rijssenseweg 13 in Enter kan via j.hoekman@kaliberkunstenschool.nl.
Zaterdag 26 september geeft Harmonie Wierden tussen 12.45 uur en 15.30 uur een concert op het Stationsplein in Wierden.

Het hele jaar welkom
De Week van de Amateurkunst is bedoeld om amateurkunstbeoefenaars in het zonnetje te zetten en de resultaten van vele uren gezelligheid en hard werken te tonen. Maar gelukkig beperkt zich dit niet tot deze ene week. Het hele jaar door bent u van harte welkom bij alle verenigingen, clubs en instellingen!

Meer berichten