Barbie-expositie officieel geopend

ALMELO - De in Almelo geboren actrice Markoesa Hamer opende vrijdagmiddag 11 september in het Stadsmuseum Almelo de grote expositie ‘Barbie – van casual tot glamour’.

Markoesa Hamer speelde in diverse films, tv-series en theaterproducties en is ongetwijfeld het meest bekend vanwege haar rol als Isa in de tv-serie Dokter Deen. In verband met corona was slechts een beperkt aantal genodigden aanwezig, maar zij genoten van Markoesa’s hilarische verhaal over de Barbiepoppen in haar eigen gezin. Nadat zij het lint had doorgeknipt en de tentoonstelling voor geopend had verklaard, gaven de voorzitter van het Stadsmuseum Kees Blok en directeur Sigrid Ivo haar een rondleiding langs de verschillende vitrines.

Ook de eigenaresse van de zeshonderd uitgestalde Barbiepoppen, Bettina Dorfmann, was aanwezig. Zij heeft de expositie vorige week eigenhandig ingericht. Daarbij heeft zij de Barbiepoppen op thema gerangschikt: Barbie en mode en modeontwerpers, Barbie in haar vrije tijd en sport, bruidskleding, ondergoed, nacht- en zwemkleding en de vele beroepen die Barbie heeft uitgeoefend.

Meer informatie op www.stadsmuseumalmelo.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker