Klein nieuws van de gemeente

ALMELO - Een opmerkelijk stukje nieuws dat de gemeente graag even met alle Almeloërs wil delen: het maken van een afspraak bij de gemeente is altijd gratis.

Ja, het was voor ons als redactie ook een nieuwe, maar het blijkt dat er bedrijven actief zijn die aanbieden om bij de gemeente voor u - tegen vergoeding - een afspraak te maken. Dit terwijl het maken van een afspraak bij de gemeente uiteraard gewoon gratis is. U kunt dit eenvoudig zelf doen via afspraken.almelo.nl of door te bellen naar 0546-54 11 11.

Geef het door
De gemeente is uiteraard niet blij met dit soort praktijken. Ook zijn er signalen dat mensen zelfs betaald hebben voor een afspraak - maar dat de afspraak niet doorgegeven is aan de gemeente. Was dat bij u ook het geval? Meld dit dan bij de gemeente via telefoonnummer 0546-54 11 11.

Wees wantrouwend
Dat er mensen zijn die vallen voor dit soort trucs is wel opmerkelijk. Immers, logisch redenerend, u betaalt belasting aan de gemeente juist om dit soort dienstverlening aan te bieden. Wellicht is dit dan toch een goed moment om ook even de lopende campagnes voor veiligheid onder de aandacht te brengen. Begin deze maand ging een nieuwe overheidscampagne van start om met name senioren wantrouwender te maken. Zij zijn nog vaak doelwit van diverse vormen van fraude en oplichting. Deze kan, zo zien we maar weer, ook uit geheel onverwachte hoek komen. De campagne is te zien op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.

Blijven investeren
Een ander, wat positiever nieuwsfeit is de eerste paal die afgelopen week de grond in ging. De gemeente en Kees Smit Tuinmeubelen gaven namelijk het gezamenlijke startschot voor de bouw van een fonkelnieuw bedrijfspand. Het Almelose bouwbedrijf Lowik Bouw zal dit realiseren. Bij dit stuk staat een render met sfeerimpressie van het nieuwe pand. Wethouder Arjen Maathuis feliciteerde het bedrijf met deze mooie stap om te bouwen op het XL Businesspark. De hoop is dat ook veel andere bedrijven in de regio de komende tijd wel zullen blijven investeren in dit soort dingen. Immers, ook aan de huidige crisis komt weer een eind. Door juist nu er collectief de goede moed in te houden kunnen we onze lokale economie draaiende houden. Dat dit ook daadwerkelijk werkt, bleek wel uit de afgelopen week gepresenteerde cijfers van het CBS: we zaten in augustus op het laagste aantal faillissementen sinds 21 jaar.

Creatieve broedplaatsen
De gemeente Almelo is ook enthousiast over de grote interesse voor de regeling van Creatieve Broedplaatsen in Twente. Er zijn regionaal inmiddels 48 aanvragen ingediend. De Creatieve Broedplaatsen moeten een locatie worden waar creatievelingen, inwoners en ondernemers bijeen kunnen komen om samen te werken en hun creativiteit de vrije loop te laten. Of iets van gelijke strekking; de daadwerkelijke invulling kan vrij breed zijn. De ambitie is om zo ook invulling te geven aan leegstaande objecten in de regio. Naar verwachting is het geld voor de eerste aanvraagronde snel op. Maar niet getreurd een tweede aanvraagronde start op 1 juni 2021. Er is dus ruim tijd om een plan uit te werken.

Fotowedstrijd
Almelo heeft nog wel aardig wat enthousiast fototalent. Nog tot en met 1 november kunnen mensen foto’s insturen naar de gemeente voor een fotowedstrijd. Inmiddels zijn de eerste foto’s al ingestuurd via www.almelo.nl/fotowedstrijd. De gemeente en Almelo Promotie willen de foto’s gebruiken voor uiteenlopende uitingen.

Meer berichten