Foto: Molen de Hoop

Korenmolen genomineerd

ALMELO - Korenmolen De Hoop is genomineerd voor de Molenprijs 2020. De molen maakt kans om een geldprijs te winnen waarmee een lang gekoesterde wens in vervulling kan gaan: het bouwen van een molenschuur naast de molen.

Het gaat om een publieksprijs die is ingesteld door De Hollandsche Molen in samenwerking met de BankGiro Loterij. De molen met de meeste stemmen wint straks € 75.000,-. Op 9 september vond de aftrap plaats op het terrein van de molen aan de Nieuwstraat 71a. Vrijwilligers zijn de komende weken op pad om zoveel mogelijk mensen aan te sporen om op deze markante molen te stemmen. De actie wordt ondersteund door allerlei (social media) activiteiten. Stemmen kan nog tot en met 30 september. Help mee, kijk op www.molenprijs.nl/molenschuur-almelo.

Ruimtegebrek
De Hoop is al enkele jaren een instructiemolen. Leerlingen uit de verre omgeving krijgen les in het oude ambacht van de molenaar. De huidige ruimte is met een oppervlak van slechts 2,5 x 2,5 meter te krap om alle leerlingen les te kunnen geven. Ook de excursiemogelijkheden en de al aanwezige winkel zullen in de toekomst uitgebreid en verbeterd moeten worden. Dat gaat alleen lukken met een extra ruimte waarin bijvoorbeeld ook een kopje koffie of iets lekkers aangeboden kan worden. Zoals Hans van den Elst, voorzitter van de stichting, aangeeft: “Met het geld van de Molenprijs bouwen we een Molenschuur met extra ruimte en betere faciliteiten voor molenaars, leerlingen, vrijwilligers en bezoekers. We kunnen onze mooie Almelose molen met de extra mogelijkheden die de Molenschuur ons biedt een verbeterde uitstraling geven en een bijdrage leveren aan de sociale activiteiten in het Nieuwstraatkwartier. Daarmee kunnen we meer mensen kennis laten maken met het vak van molenaar en de activiteiten en historie van onze mooie molen”.

Zie ook: dehoop-almelo.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker