Coming Out Week: LHBTI+ in de sport

ALMELO - Wereldwijd wordt er op zondag 11 oktober, tijdens Coming Out Day, aandacht gevraagd voor LHBTI+’ers. In het bijzonder in de sportwereld voelen mensen zich nog lang niet altijd veilig om hun seksuele geaardheid of genderidentiteit uit te dragen. Sportbedrijf Almelo wil door het uitroepen van een Coming Out Week, een bijdrage leveren om dit thema meer zichtbaar te maken.

Verenigingsondersteuner Kim de Wild vertelt namens Sportbedrijf Almelo: “Het uit de kast komen, de ‘coming out’, is nog steeds niet voor iedereen even makkelijk. Zeker in een sportcontext, waarin veelvuldig met ‘gay’ en ‘homo’ wordt gescholden, verdient dit thema aandacht.” Sportbedrijf Almelo roept daarom 5 oktober tot en met 11 oktober uit tot Coming Out Week.’’ De slogan voor deze week is: ‘A’j oezelf moar bint’.

Activiteiten
Tijdens de Coming Out Week vinden er verschillende activiteiten plaats met als doel om het thema LHBTI+ in de sport zichtbaar en vooral ook bespreekbaar te maken. De Wild: “We willen met zoveel mogelijk Almelose, Aadorpse en Bornerbroekse sportverenigingen een collectief statement maken door de hele week de regenboogvlag op de vereniging te hijsen, of in een sporthal te hangen. Ook vragen we verenigingen om in het weekend van 10 en 11 oktober de aanvoerders een regenboogband te laten dragen. Sportverenigingen kunnen gratis een vlag en enkele banden ophalen, dat laatste geldt ook voor individuele sporters.”

Gratis bijeenkomst
Het zal veel trainers en coaches bekend in de oren klinken dat het woord homo nog altijd regelmatig op een negatieve manier wordt gebruikt. Tijdens een gratis bijeenkomst gaat de John Blankenstein Foundation dieper in op de problematiek. Deze stichting zet zich in voor de LHBTI+’ers in de Nederlandse sport. Assistent-scheidsrechter betaald voetbal Kevin Bodde en oud-korfbalinternational Casper Boom zijn aanwezig. Datum en tijd: woensdag 7 oktober van 19.30 tot 21.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur). Locatie: VIP-ruimte in de IISPA (Stadionlaan 60). Doelgroep: trainers en begeleiders. Opgeven is gewenst door te mailen naar Petra Bruggeman: p.bruggeman@sportbedrijfalmelo.nl. Er is plek voor maximaal 15 deelnemers.

Stoepkrijtmiddag
Speelgoedbank Almelo organiseert op vrijdag 9 oktober een stoepkrijtmiddag voor kinderen in de leeftijd 4-12 jaar. Het doel is om de Almelose Koornmarkt op te fleuren met zoveel mogelijk regenbogen. Start om 15.00 uur. Graag aanmelden (gratis) door te mailen naar info@speelgoedbank-almelo.nl. Maximaal 35 deelnemers.

Doe mee!
Wil je met jouw sportvereniging meedoen aan deze week? Bijvoorbeeld door een gratis regenboogvlag aan te vragen? Neem dan even een kijkje op de website: www.sportbedrijfalmelo.nl/comingoutweek.

Meer berichten
 
Auto zoeker