Informatieve bijeenkomst over de nieuwe donorwet

ALMELO - Op vrijdag 25 september organiseert de Ouderen Vereniging Almelo (OVA) in Het Huis van Katoen en Nu (Marktplein 35) een lezing over de nieuwe donorwet. De lezing wordt gegeven door mevrouw Bierman namens het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Op 1 juli 2020 is de donorwet veranderd. Op basis van de nieuwe wet komt iedereen in Nederland vanaf 18 jaar in het Donorregister. In het Donorregister vult u in of u na uw overlijden wel of geen organen en weefsels aan een patiënt wilt geven. Voorbeelden van organen zijn een nier of longen. Voorbeelden van weefsels zijn huid of bloedvaten. Als u uw keuze invult, weet uw familie, partner of vriend(in) of u wel of niet orgaandonor wilt worden. Er wordt tijdens de lezing uitgelegd hoe de nieuwe wet precies werkt, wat het precies betekent om donor te zijn en hoe u kunt vastleggen of u wel of geen donor wilt zijn. Kom dus langs, als u nog met vragen zit.

Aanmelden en kosten
Aanmelden is verplicht. OVA-leden betalen € 4,00 en niet-leden € 6,00 (entree is inclusief koffie/thee). Er wordt rekening gehouden met de geldende RIVM-maatregelen. De OVA zorgt voor mondkapjes, desinfecterende gel en hygiënische doekjes, indien dat nog noodzakelijk is. Als u toch niet kunt komen, vergeet u zichzelf dan niet af te melden, in verband met het beperkte aantal plaatsen.

Contactinformatie
Aan- en afmelden bij Hilly van Stuivenberg. Zij is bereikbaar via hilly.vanstuivenberg@ouderenverenigingalmelo.nl. Telefonisch contact is ook mogelijk: Cobi Noordhoff via 0546 - 860948.

Meer berichten
 
Auto zoeker