Almelo op ’t Rabat met internationaal straattheater

ALMELO - Voor veel evenementen geldt nog steeds dat ze of niet doorgaan of dat er een aangepaste versie georganiseerd wordt. Voor Almelo op ‘t Rabat geldt dat laatste. Op zaterdag 12 september is het internationaal straattheater, een vast onderdeel van Almelo op ‘t Rabat, op diverse plekken in het centrum te zien zijn. Het centrum en de weekmarkt zijn verdeeld in vier zones. Afwisselend komen de theatergroepen in één van deze zones hun optreden verzorgen tussen 12.00 uur en 17.00 uur.

Omdat er in het kader van de vergunningverstrekking veel regels gelden ter bescherming van de toeschouwers en de artiesten heeft Almelo Events gekozen om dit jaar uitsluitend mobiele straattheateracts uit Nederland te contracteren. Een steuntje in de rug aan Nederlandse theatergroepen, die het op dit moment vanwege COVID19 erg moeilijk hebben. Almelo Events vraagt alle medewerking van het publiek om de afstand van 1,5 meter in acht te nemen en doorgang te verlenen aan deze lopende acts. De anderhalve meter geldt voor zowel de afstand naar de artiesten toe, als ook onderling, behalve als men uit één gezin komt.

De theatergroepen
Eén van de theatergroepen is F.I.S.H. en alles draait om reuze vissen, die met een grote dosis fantasie aangedreven worden door tandwielen, kettingen en raderwerken. Half vis, half machine, zoals Jules Verne het destijds had kunnen beschrijven. Verder is Scubabianchi te zien. Een autobianchi omgetoverd tot rijdend aquarium gevuld met goudvissen en een man, die niet te vertrouwen is. Scubabianchi speelt met het publiek, verrast en schept verwondering. Theatergroep Kartje Kilo brengt op 12 september Radio Mano Sport in de ether, live en rechtstreeks! Martial en Noël zien in elke publieke beweging genoeg aanleiding om tot live sportverslaggeving over te gaan. De krakende vinylplaten, jingles en zélfs de reclameboodschappen maken het live radioprogramma helemaal compleet. Radio Mano Sport wordt doorlopend gebracht op plaatsen waar veel volk langs komt. De vierde act tijdens Almelo op ‘t Rabat is Monstars. Twee tot vier totaal geflipte trollen met kromme poten springen en dansen rond op zoek naar plezier. Op hun springstelten springen zij maar liefst 2 meter hoog! Hun fluor-haar wordt door iedereen gezien en je wordt spontaan vrolijk als deze knotsgekke figuren passeren. Energiek, grappig & spectaculair.

Nieuwe ontwikkelingen rondom corona kunnen ervoor zorgen dat het festival alsnog wordt afgelast.

Meer berichten