Foto: René Molendijk

Almelo gezien door de ogen van de inwoners

ALMELO - Almelo is een stad met veel gezichten; zowel letterlijk als figuurlijk. Met een grote diversiteit aan inwoners, bedrijvigheid groot en klein, vele activiteiten en boeiende architectuur van klassiek tot modern. Kortom, Almelo is een stad die ook de fotograaf met een creatief oog veel te bieden. Om hier eens uiting aan te geven nodigen de gemeente en Almelo Promotie uit om mee te doen aan een fotowedstrijd.

Hoewel de gemeente en Almelo Promotie uiteraard ook zelf wel eens wat foto's (laten) schieten, gaat er niets boven de ongebreidelde creativiteit van de gemotiveerde amateurfotograaf. De fotowedstrijd is deze week geopend en foto's inzenden kan tot en met 1 november. Almeloërs kunnen dan foto's insturen die passen binnen vier thema's: het groen, water, de techniek en talent. Wanneer men een mooie foto heeft die men in wil zenden dan kunnen deze gestuurd worden naar fotowedstrijd@almelo.nl. U moet dan ook nog even aangeven waar de foto precies is gemaakt, uw contactgegevens en voor welke thema's u meedoet.

Spelgregels
Belangrijk is om te weten dat álle ingezonden foto's met vermelding van uw naam gebruikt kunnen worden voor de website, folders en sociale media kanalen van zowel de gemeente als Almelo Promotie. Verder moeten foto's actueel zijn; niet ouder dan één jaar. Ook mag deze geen beeldmerk bevatten. Men moet zélf maker zijn van de foto en géén beroepsfotograaf. Wanneer men personen fotografeert, is het belangrijk om van hen toestemming te krijgen voor publicatie.

Beoordeling
Het leuke aan de wedstrijd is dat de eerste selectie van ingezonden foto's door het publiek zelf zal gebeuren. De ingezonden foto's worden namelijk gepubliceerd op de Facebookpagina van Almelo Promotie. Het publiek kan dan stemmen op zijn of haar favoriete foto. Uit de populairste foto's kiest de jury - burgemeester Arjen Gerritsen, beroepsfotograaf Rikkert Harink, Studio 15 en Marianne van de Steeg van Almelo Promotie - de winnende foto. Op 11 november zal de winnaar bekendgemaakt worden. Deze ontvangt een 'leuke en toepasselijke prijs'.

Meer berichten