Foto:

Afsluiting van een bizar seizoen bij Judo Promotion Twente

HENGELO/ ALMELO - Vanwege de ingestelde coronamaatregelen kwam er half maart een abrupt einde aan de (judo)lessen. Uiteindelijk is na zes weken het leven voorzichtig weer op gang gekomen. Met behulp van de gemeentes Almelo, Borne en Hengelo, het Twentebad en Korfbalvereniging AKC is lesgeven in aangepaste vorm, in de buitenlucht, mogelijk gemaakt.

Allereerst is met Bootcamps en circuittrainingen een groot deel van de leden tot en met 18 jaar weer in beweging gebracht. Tot en met 12 jaar kon, eerst onder de overkapping van het Twentebad en later in de schaduw van de bomen bij het Twentebad, ook echt judoles worden gegeven. Inmiddels mogen alle leeftijden weer de mat op. Helaas is het nu te laat voor de judo, omdat het vakantierooster van de gymlokalen is ingegaan.

Vossenjacht 
Ter afsluiting is er met alle leeftijden een vossenjacht gehouden. Hierbij waren de oudere judoka’s de vossen waarop gejaagd moest worden om handtekeningen te vergaren. De jongere judoka’s gingen in groepjes door de wijk en kwamen de vreemdste mensen tegen. Die man die staat gras te maaien, is dat een vos of maait hij gewoon het gras? En die mevrouw die de hele tijd loopt te bellen, loopt die alleen maar te bellen of… Laat die meneer gewoon zijn hond uit? Zo maakten diverse wijkbewoners kennis met de judoka’s tijdens hun pogingen om de handtekeningenlijst vol te krijgen.
Na anderhalf uur rondrennen, handtekeningen verzamelen, op de foto bij de fotograaf, wat te drinken en iets lekkers, verzamelde iedereen zich weer op het veld bij de dojo aan de Jan Prinsstraat. Het winnende team met Midas, Aiden, Boaz, Sam en Daan, die met de bonuspunten voor hun naam ‘De grootste kleine winnaars’ nipt de winst binnenhaalden, ontving een heuse medaille.

Vroege start
Om de trainingsachterstand weg te werken, wordt twee weken eerder met judo gestart, te weten in de week van 3 augustus. Iedere woensdag en vrijdag kan er worden getraind. De locatie en tijden worden via de website www.judopromotion.nl bekendgemaakt.

Kennismakingslessen
Lijkt judo jou ook leuk? Gedurende de maand augustus mag iedereen gratis komen kennismaken. Aanmelden via trainers@judopromotion.nl. In verband met het coronavirus is aanmelden noodzakelijk.

Meer berichten