Foto:

GGD gaat testen in Almelo

ALMELO - De GGD Twente opent medio augustus een derde corona-testlocatie. Deze komt dan aan de Edisonstraat 6 op het Bedrijvenpark Bornsestraat. De GGD heeft nu ook al testlocaties in Enschede en Goor.

De exacte opening van de testlocatie is nog niet zeker; dit hangt af van de urgentie om mensen te testen. Door ook in Almelo een testlocatie te openen ontstaat een betere spreiding zodat Twentenaren niet ver hoeven te reizen om zich te laten testen. Uiteraard wenselijk, gezien de risico's van het coronavirus. Sinds 1 juni kunnen Twentenaren zich laten testen wanneer zij verkoudheidsklachten hebben. Hiervoor belt men dan met het landelijk afsprakennummer 0800 1202. Voor alle testlocaties geldt het drive-in principe. Met de auto rijd je door de drive-in en word je zonder uit te hoeven stappen getest.

Testcapaciteit
De testcapaciteit in Almelo wordt net als in Enschede en Goor georganiseerd op basis van de aanmeldingen. Er is flexibiliteit in de openingstijden en het aantal testlijnen. In Enschede en Goor zijn tot nu toe bijna 6.000 testen afgenomen. Kijk voor meer cijfers op www.twentsegezondheidsverkenning.nl.

Waarom testen
De test is om te kijken of je nú besmet bent. Juist door iedereen met klachten te testen is snel bekend waar het virus eventueel weer oplaait en kan het ook direct de kop ingedrukt worden en zo verdere verspreiding voorkomen. Zo wordt geprobeerd te voorkomen dat er een tweede golf coronabesmettingen komt. De test toont aan of je het coronavirus op dat moment hebt. Daarom heeft het alleen zin om te testen als je klachten hebt. De test geeft niet aan of je in het verleden het coronavirus hebt gehad.

Meer berichten