Foto:

Ruimere mogelijkheden zwembad Sportpark

ALMELO - Afgelopen weekend begon officieel het zomerrooster van zwembad Het Sportpark. Belangrijkste ontwikkeling is dat er weer meer momenten zijn voor recreatief zwemmen in het buitenbad en het banenzwemmen. Ook zijn de coronamaatregelen die van toepassing zijn op de zwembadbranche onlangs versoepeld. Zo is er geen afstandsbeperking meer voor jeugd en jongeren tot 18 jaar en zijn de kleedkamers, toiletten en douches weer toegankelijk.

Recreatief zwemmen is tot en met 16 augustus dagelijks mogelijk van 10.00 tot 13.30 uur en van 14.00 tot 17.30 uur. Inmiddels zijn alle baden, de glijbaan en duikplank weer open. Per tijdsblok kunnen er maximaal 250 bezoekers worden toegelaten. Tijdens het recreatief zwemmen hoeven kinderen en jongeren geen afstand tot elkaar te houden. Alle gasten van 18 jaar en ouder dienen overal de 1,5 meter regel te respecteren, dus ook in het water. Naast de reguliere tickets is er een aantrekkelijk geprijsd zomerabonnement voor recreatief zwemmen verkrijgbaar voor 25 euro per persoon (geldig tot en met 6 september 2020).

Banenzwemmen
Voor de mensen die in het zwembad aan hun conditie willen werken is deze zomer het binnen- en buitenbad geopend. Ook hiervoor zijn er tijdsblokken waarvoor inschrijving vooraf noodzakelijk is. Op weekdagen is tevens het half diepe warme binnenbad open van 07.00 tot 08.00 uur. Iedereen van 18 jaar en ouder dient 1,5 meter afstand van elkaar te houden, behalve in het water tijdens het banenzwemmen.

Inschrijven nodig
Om de aanmeldingen voor het te reguleren, is het voor zwemmers verplicht om zich vooraf op te geven via de website www.veiligsporten.nu. Door in de zoekbalk van activiteiten ‘Almelo’ in te voeren, tref je een overzicht van alle aangeboden activiteiten in Almelo, waaronder de activiteiten van zwembad Het Sportpark. De aanmelding betreft alleen een reservering, betaling is mogelijk via de webshop van Het Sportpark (www.sportbedrijfalmelo.nl) of per pin bij de betaalautomaat in de hal van het zwembad. Abonnementen en 10-badenkaarten zijn geldig. Let op: zonder inschrijving vooraf heeft het geen zin om naar Het Sportpark te komen en vol = vol!

Voorwaarden
Om de voorwaarden van het RIVM en de overheid na te leven, zijn er regels opgesteld. De belangrijkste aandachtspunten zijn als volgt: Houd je aan de gebruikelijke richtlijnen van het RIVM; Blijf thuis als je last hebt van neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en koorts. Houd 1,5 meter afstand (uitzonderingen voor kinderen en jongeren <18 jaar). Hoest en nies in je elleboog én was voor en na het zwemmen je handen 20 seconden.

Meer berichten