Jeu de Boules Club De Toss is los

ALMELO - Nu de coronamaatregelen nog verder versoepeld zijn, vraagt JBC De Toss de aandacht. Jeu de Boules is namelijk niet alleen een 'spelletje' voor ouderen.

Sinds 12 mei wordt er weer gebould bij de Toss, dit gaat uiteraard met inachtneming van de coronaregels. Dat begint bij binnenkomst met het desinfecterende van de handen met de gel die klaar staat en een lijst waar iedereen zijn naam op invult. Per 1 juli mag ook de kantine weer gebruikt worden en ook hierbij worden de coronaregels nageleefd. Zo dient de consumptiekaart gepast betaald te worden, hebben de mensen achter de bar handschoenen aan en wordt er afstand gehouden. Ondanks dat het binnen spelen inmiddels weer toegestaan is, wordt geprobeerd om zoveel mogelijk buiten te spelen.

Competitie
De NPC-competitie is een nieuw speerpunt binnen de vereniging. Dit jaar wordt voor het eerst deelgenomen aan deze competitie. De indeling is intussen bekend en er wordt gestreden tegen teams uit Hattem, Zwolle, Doetinchem, Deventer, Varsseveld en Zevenaar. De hoop is dat er daardoor ook meer mensen geïnteresseerd raken in jeu de boules en De Toss.

Jeugd
De jeugd heeft de toekomst is een mooi gezegde. Ook voor jeu de boules geldt dit. Het spel staat misschien bij de meesten bekend als een spel voor ouderen en als bezigheid tijdens een vakantie in Frankrijk, maar het heeft zowel jong als oud veel te bieden. Bij jeu de boules zijn tactiek en precisie belangrijk, maar soms komt er ook een beetje geluk bij kijken. Mensen, jong en oud, die interesse hebben in jeu de boules kunnen contact opnemen met Harm van den Berg via prjbcdetoss@gmail.com. Ook op de geheel vernieuwde website staat veel informatie. Langs komen aan de Badweg 24 mag uiteraard ook, er is altijd wel iemand aanwezig op dinsdag en donderdagavond om tekst en uitleg te geven of u gooit direct een balletje mee.

Meer berichten