Informatieavonden Hof van Heden Almelo

ALMELO - Wonen op een plek waar men oog heeft voor elkaar en voor de natuur? Dat is de opzet van het project Hof van Heden!

Op dit moment zijn de leden van Hof van Heden bezig met het haalbaarheidsonderzoek. Onderdeel daarvan is ook het bij elkaar krijgen van voldoende deelnemers. Er heeft zich inmiddels een vaste kern van 6 personen gevormd, maar dat moeten er 15 worden. Er wordt gezocht naar een mooie mix van bewoners van alle leeftijden, die de pijlers noaberschap en ecologisch bouwen/leven belangrijk vinden. Dus als ecologisch en duurzaam bouwen en noaberschap voor u belangrijk zijn en u wilt niet direct verhuizen, dan is dan is het bezoeken van één van de informatieavonden van Hof van Heden een aanrader.

Noaberschap
Gedurende de coronacrisis vierde noaberschap hoogtijdagen. Ook in Hof van Heden Almelo is noaberschap een belangrijk onderdeel. Het is niet de bedoeling dat er permanent zorg verleend wordt aan elkaar. Maar als iemand tijdelijk wat hulp kan gebruiken, bijvoorbeeld door ziekte, dan staan de anderen wel klaar om te helpen. Dat zou dan boodschappen doen, een keer een maaltijd verzorgen of een praatje maken kunnen zijn. Kleine dingen die een wereld van verschil kunnen maken. Natuurlijk gaat dit niet ten koste van de vrijheid en privacy van eenieder.

Ecologisch en duurzaam
Ecologisch bouwen en leven wil niet zeggen dat het ontbreekt aan comfort, maar er worden bewuste keuzes gemaakt. De 15 koopwoningen worden niet aangesloten op aardgas, voor verwarming en elektriciteit wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van warmtepompen en zonnepanelen. Ook de materiaalkeuze bij het bouwen van de woningen zijn bepalend voor hoe duurzaam en ecologisch het uiteindelijke resultaat is. Ook wordt er in de Hof van Heden gekeken naar het delen met elkaar. Is het wel nodig dat vijftien huishoudens elk een eigen boormachine of grasmaaier hebben?

Informatieavonden
Op maandagavond 13 juli en 17 augustus, houden de leden van het woonproject Hof van Heden Almelo twee informatieavonden. Deze avonden worden op kleine schaal georganiseerd bij een van de leden thuis. Op informele wijze is er dan gelegenheid om informatie te verstrekken en vragen te stellen. Op dit moment wordt er gewerkt aan een schets van de woningen en is bekend dat het project van 15 betaalbare en duurzame woningen ergens in Almelo Noord Oost gerealiseerd gaat worden.

Eigen inbreng
Het project is geen blanco canvas meer. De gemeente Almelo stelt de nodige eisen aan het hele project en in overleg zijn inmiddels ook al de grote lijnen uitgezet. Dat wil echter niet zeggen dat nieuwe geïnteresseerden een huis met prijskaartje gepresenteerd krijgen en vervolgens moeten kiezen tussen wel of niet accepteren. Eigen inbreng is nog steeds mogelijk. Hoe de Hof van Heden precies vorm krijgt, zal toch een groeiproces van alle bewoners gezamenlijk zijn.

Interesse in het project Hof van Heden Almelo? Ga naar de website www.hofvanhedenalmelo.nl of stuur een e-mail naar: wonen@hofvanhedenalmelo.nl

Meer berichten