Toekenningen RP fonds

ALMELO - Het Roggekamp Peitsch Fonds heeft de nieuwe toekenningen bekendgemaakt. Het fonds steunt alleen activiteiten gericht op kinderen en jongeren tot 18 jaar binnen Almelo. Onder meer op het gebied van onderwijs, educatie en vrijetijdsbesteding in de brede zin.

Het fonds steunt deze zomer in totaal een zestal projecten die allemaal erg divers zijn. Zo ontvangt het project Never2bealone van Demi Blaauw in totaal 1.990 euro. Het project is gericht op het bestrijden van eenzaamheid onder Almelose jongeren; een doel wat het fonds van harte onderschrijft. Op het gebied van educatie ontvangt Bouwmensen Twente, het opleidingsbedrijf voor de bouw, een bijdrage van 2.800 euro. Met dit geld kunnen zij Kidsclinics organiseren; techniekworkshops voor groep 7 en 8 van de basisschool. Kinderen kunnen hier ontdekken hoe breed en interessant techniek is. Alle basisscholen kunnen zich aanmelden en de workshops worden komend schooljaar gegeven.

Spelen en meer
Het fonds steunde ook Zorggoed De Zeger met een relatief kleine bijdrage van 535 euro voor de aanschaf van spelmateriaal voor de jonge cliënten. De organisatie van een framevoetbaltoernooi ontvangt 1.500 euro. Ook De Klup Twente ontvangt 2.500 euro. Dit komt ten goede aan vakantiedagopvang voor kinderen uit het speciaal onderwijs. Zij kunnen dan onder meer een coronaproof bioscoopbezoek en andere activiteiten organiseren. De grootste toekenning deze keer is de Voedselbank Almelo die 4.500 euro ontvangt. Zij gebruiken dit geld om kinderen uit minimagezinnen wat extra's te kunnen geven met Sinterklaas. De bijdrage komt dan neer op 20 euro per kind, waarmee zo'n 250 kinderen gesteund kunnen worden.

Aanvragen
Organisaties kunnen nu ook een bijdrage aanvragen. In september worden de volgende toekenningen bekendgemaakt. Kijk voor informatie en aanvragen op: www.rpfonds.nl

Meer berichten