Foto: Coen Mulder

Visschedijk houdt de Oostvaarders scherp

ALMELO - Voor shantykoor de Oostvaarders ligt het repeteren en het maken van optredens al heel lang stil. Mogelijk per 1 september komt daar verandering in als evenementen eventueel weer mogen worden gehouden. Voor de Oostvaarders, die hun eigen shantyfestival in de binnenstad van Almelo heeft moeten afgelasten op 28 juni, heeft dirigent Hans Visschedijk een creatieve oplossing bedacht.

Al vanaf 12 maart, de dag dat de boel op slot ging, stuurt hij elke week een bulletin aan de zangers van de Oostvaarders toe. Maar daar blijft het niet bij, want tal van mooie en nieuwe nummers die voor dit Almelose shantykoor geschikt zouden zijn, vinden zo hun weg naar de ruim zestig zangers van dit mooie shantykoor. Tevens geeft hij er uitleg bij en spelen vele leden hier dan op in door creatief aan de slag te gaan. Ook de muziek voor het combo wordt keurig bijgeleverd. Onderling worden filmpjes uitgewisseld waarin de draak wordt gestoken met het coronavirus maar waarbij de werkelijkheid geen moment uit het oog worden verloren. Door regelmatig te oefenen en nog meer dan alleen onder de douche te zingen zorgt Hans Visschedijk ervoor dat het koor in conditie en bij stem blijft.

Actief blijven
De Oostvaarders hebben al tal van optredens moeten afzeggen. Een lucratief optreden in een groot Duits Theater dat plaats biedt aan honderden bezoekers, is van de lijst verdwenen. Ook het prachtige optreden in het Beeklustpark kan dit jaar geen doorgang vinden. Shantyfestivals in de buurt zoals die van de Schuitenvaerders uit Tubbergen en een optreden op de Siepelmarkt in Ootmarsum heeft het bestuur moeten cancelen. De Oostvaarders houden hun hart vast voor de periode na 1 september als de zaken mogelijk weer versoepeld worden. In de verte lonkt alweer de kerstperiode waarin de Oostvaarders totaal zijn volgeboekt. De vraag is of het allemaal kan doorgaan en of het publiek kan genieten van de spectaculaire optredens die dit koor altijd in die periode geeft. Gepland staat het grote kerstconcert op zondag 13 december in de Grote Kerk in Almelo samen met het Gospelkoor Onderweg uit Almelo. We praten dan over december van dit jaar en dan kan alles zo maar anders zijn. Het bij elkaar halen van grote groepen publiek kan wel eens worden uitgesteld tot 2021 en dat zou een hard gelag zijn voor de zangers en het combo van De Oostvaarders. Kijk ook op: www.shantykooroostvaarders.nl

Meer berichten