Almelo pakt veel wegen en verkeerslichten aan

ALMELO - De zomervakantie staat al weer bijna voor de deur. Het is al erg rustig op straat, waardoor de komende tijd een ideaal moment is om ook met de wegen aan de slag te gaan. De gemeente Almelo heeft een paar zaken gepland voor de komende tijd.

Vanaf komende maandag 6 juli gaan de wegwerkzaamheden voor de Sluitersveldsingel van start. Door dit soort werkzaamheden zoveel mogelijk in en rond de zomervakantie uit te voeren blijft de overlast voor de meeste mensen beperkt. Het deel tussen de Ootmarsumsestraat en Baniersweg is aan groot onderhoud toe. Zowel boven als onder de grond gaat het nodige gebeuren de komende tijd. Zo is de riolering aan vervanging toe. En wanneer je toch al de hele bende open moet breken is het ook handig om gelijk bovengronds wat problemen aan te pakken. Naast dat de straat voorzien zal worden van nieuw asfalt zal ook het fietspad ter hoogte van het tankstation verlegd worden. Zo kan het in- en uitrijden van het tankstation veiliger gebeuren. Verder zal een houten hekwerk geplaatst worden langs het fietspad aan de overkant van het tankstation. Dit moet voorkomen dat mensen op een onveilige manier de weg over proberen te steken. Verder worden er uiteindelijk ook nieuwe bomen geplant zodat er, net als bij andere wegen die hierop aansluiten, een soort laanstructuur ontstaat. De bomen worden echter pas rond november geplant. De huidige werkzaamheden worden uitgevoerd in juli en augustus, waarbij de weg afgesloten is voor al het verkeer. Automobilisten moeten rekening houden met een omleiding.

Aanpak verkeerslichten
Automobilisten zullen ook nog wat andere hinder ervaren deze zomer, maar ook hier met een positief resultaat in het vooruitzicht. "Een stoplicht springt op rood, een stoplicht springt op groen, in Almelo is altijd wat te doen."; de gemeente hanteert Herman Finkers' bekende riedeltje als aankondiging op Facebook dat ook de verkeerslichten in Almelo beter op elkaar afgestemd zullen worden de komende tijd. In de hele stad werkt men aan de afstelling, met als doel om de doorstroming voor de diverse verkeerssoorten te verbeteren. Periodieke nieuwe afstelling is belangrijk, omdat ook bijvoorbeeld de verkeerssoorten en intensiteit veranderen.

Meer berichten