Wierdense Veld na broeden kraanvogels weer toegankelijk

WIERDEN - De Hortmeerweg in natuurgebied Het Wierdense Veld van Landschap Overijssel is sinds 15 juni weer vrij toegankelijk. De weg werd - net als de afgelopen jaren - tijdelijk afgesloten om ruimte te geven aan twee broedende kraanvogels.

Eind februari van dit jaar werd op de Hortmeerweg een paar kraanvogels gesignaleerd. Omdat er een sterk vermoeden was dat het paar aan het broeden was, is de Hortmeerweg in overleg met gemeente Wierden tijdelijk afgesloten. Dit was nodig om de kraanvogels, die van nature erg schuw zijn, alle rust te gunnen om hun jongen groot te brengen. Na enige tijd werden de kraanvogels samen met hun twee jongen op de naastgelegen landbouwgronden gezien. Nu vliegen de jongen uit en dus is er weer ruimte voor bezoekers.

Waardering
Landschap Overijssel bedankt de bezoekers voor het begrip voor de maatregelen. Nu is het Wierdense Veld weer opengesteld voor publiek en kunnen bezoekers weer volop genieten van dit bijzondere Natura 2000-gebied.

Wierdense veld
Het Wierdense Veld is een nat en zompig gebied tussen de Sallandse Heuvelrug en de lagere stuwwallen van Wierden en Hoge Hexel. Het natuurterrein is bijzonder vanwege het levend hoogveen en de lavendelhei die er groeit. Je vindt er dieren als de gladde slang en de kraanvogel. Praktische informatie: Dalkruid 18, Nijverdal, parkeergelegenheid bij de schaapskooi.

Meer berichten