Genieten van kunst, sfeer en muziek aan de Herengracht

ALMELO - Zondagmiddag 28 juni zijn er, sinds de sluiting door corona in maart, voor het eerst weer open ateliers aan de Herengracht. Daarnaast zullen met droog weer een aantal Peinturisten hun schilderkunst laten zien langs de karakteristieke gracht (zie peinturisten.nl).

Als het weer een beetje meewerkt zal ook de gezellige muziek van de akoestische Almelose band Pretty Polly klinken. De driemansformatie bestaat uit Harry ter Avest (zang en mondharmonica), Jaap van der Molen (akoestische gitaar) en Onno Verschuur (akoestische basgitaar). Het repertoire bestaat uit een mix van country, blues, gospel en folk.

Open ateliers
In de galerie op nr. 20 is gastkunst te bewonderen van Gera Hultink. Deze dag voor het laatst te zien!
Gera Hultink toont een ruim aantal van haar bijzondere collages. "De gelaagdheid van het leven boeit mij. De kwetsbaarheid en de kracht van mensen en aarde. Ten dele zichtbaar, zo ook in mijn collages" aldus Gera. Gera werd winnaar van de Herman Krikhaarprijs in 2019 samen met Maaike Nijhuis.
In de 'corona periode' konden niet alle kunstenaars in hun atelier aan het werk. Rob Koenders wel. Op zondag 28 juni is het atelier van Rob Koenders weer open voor publiek. In verband met vakantie zal Rob zelf niet aanwezig zijn. Maar in zijn atelier Herengracht 6 is Jacolien (JAC) aan het werk met collages.
Ook Frieda Waanders (nr. 18) is in afzondering aan het werk gebleven met o.a. een beeld in zwart marmer, geïnspireerd door de saamhorigheid en verbinding die in de corona periode voelbaar was.
Het atelier van Hilly Lucassen (op nr. 22) is deze middag eveneens weer geopend.

De kunstenaars aan de Herengracht verwelkomen u graag weer met in-achtneming van de RIVM regels, zodat er weer veilig van kunst en muziek genoten kan worden in de mooie kunstenaarsstraat van Almelo. De ateliers zijn geopend tussen 14.00 en 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.kunstenaarsalmelo.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanalmelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>