De nacht van MAFF en 25 jaar Kunst in het Kunst-Torentje

ALMELO - Op 27 juni organiseert de stichting Nieuwe Twentse Kunst twee kleine evenementen in Almelo. Ten eerste is daar het begin van de expositie van de Aandeelhoudersvergadering in Het Kunst-Torentje en het tweede evenement is Media Art Flow Festival in samenwerking met Aavisie.

De expositie van de Aandeelhoudersvergadering markeert tevens het 25-jarig gebruik van het voormalige fabriekstorentje als kunstruimte. In de vroege jaren negentig hebben een aantal kunstenaars, onder wie de reeds overleden Herman Meijlof, zich sterk gemaakt om het Torentje te behouden en als kunstruimte in te gaan richten. Dit resulteerde in 1995 in de oprichting van de stichting het Torentje. Deze stichting heeft t/m 2013 exposities georganiseerd. In 2014 is de programmering overgenomen door de stichting Nieuwe Twentse Kunst. Vanaf het begin in 1995 tot en met nu hebben in totaal 87 beeldende kunstenaars geëxposeerd in Het Kunst-Torentje. Een behoorlijke prestatie en inmiddels geniet het Kunst-Torentje landelijke bekendheid.

MAFF
Het tweede evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Aavisie, het lokale omroepkanaal in Almelo. Sinds een aantal jaren maakt Aavisie goed gebruik van haar kanaal op de televisie. Dit doet zij door het produceren van videoreportages over nieuwswaardige zaken in Almelo. Op deze manier draagt de omroep ook bij aan het maken van hedendaagse geschiedschrijving. Wanneer je over honderd jaar wilt weten hoe Almelo er rond 2020 uitzag, kun je de vele uren video bestuderen, die gemaakt zijn door een enthousiaste groep vrijwilligers. Samen met Aavisie blaast de stichting Nieuwe Twentse Kunst het Media Art Flow Festival weer leven in. Dit wordt gedaan door het organiseren van een videofestival, dat alleen op het TV kanaal van Aavisie te zien zal zijn.

Programmering
De televisieprogrammering is als volgt op 27 juni:
22.00 – 23.00 “The Best Of” Aavisie reportages over kunst en cultuur in Almelo
23.00 – 01.00 De MAFFe TV uren “kunstzinnige video’s” met onder andere New face in Hell, Edwin Bosch, Pau Han Kho, Nienke Jorissen, Old MAFF video’s etc.
01.00 -02.00 Thuis voor de Buis / Heimatsender “een compilatie” met registraties van optredens van Oliver West, AASS, Art of Bridges en video van Arno Germs

Meer berichten