Verdient uw buur dit jaar de Beste Buur Bokaal?

ALMELO- Sinds afgelopen maandag is het weer mogelijk om een beste buur te nomineren voor de Beste Buur Bokaal.

Door de afgelopen periode zijn we met z'n allen misschien nog wel meer gaan beseffen dat een goede buur niet als vanzelfsprekend beschouwd moet worden. Waardering uitspreken naar die buur kan door hem/haar te nomineren voor de bokaal.

Initiatief
Dit jaar wordt voor de derde keer de Beste Buur Bokaal georganiseerd en inmiddels doen er al 11 gemeenten aan mee, waaronder Wierden en Almelo. De Beste Buur Bokaal is een initiatief van de plaatselijke woningcorporaties zoals Reggewoon, Sint Joseph en Beter Wonen, de huurdersorganisaties HAR en SHBW en de gemeente Wierden en gemeente Almelo. De deelnemende partijen zijn het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat, mensen helpt bij het langer zelfstandig thuis blijven wonen. Een vertrouwde leefomgeving helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan Twents noaberschap.

Wie komt in aanmerking?
Alle inwoners uit de gemeente Almelo en de gemeente Wierden komen in aanmerking voor Beste Buur Bokaal. Die persoon moet worden voorgedragen door een buurtbewoner voor 1 augustus. Dat kan heel eenvoudig via www.bestebuurbokaal.nl. Noteer vooral ook waarom u vindt dat uw buurman of buurvrouw de Beste Buur Bokaal verdient. Maak ook gebruik van voorbeelden. Bij deze prijs gaat het om ‘de stille kracht’; het is vaak de buur die niet in het middelpunt staat en het verdient om gewaardeerd te worden.

Uitreiking
Per gemeente is er een jury die de inzendingen beoordeelt. De uitreiking van de Beste Buur bokaal vindt vervolgens plaats op 26 september tijdens de jaarlijkse Burendag.

Meer berichten
 
Auto zoeker