Foto: Janiev Damhuis

Recreatief zwemmen in het buitenbad van Het Sportpark

ALMELO - Sinds afgelopen maandag is het weer mogelijk om recreatief te zwemmen in het buitenbad van Het Sportpark. Dit als aanvulling op het banenzwemmen in het binnen- en buitenbad en de zwemlessen voor de diepe lesgroepen.

Vanaf 18 mei is Het Sportpark geopend voor banenzwemmen en zwemlessen (alleen diepe groepen) waarbij strikte richtlijnen worden gehanteerd. Dit gaat goed en veel zwemmers hebben hier al gebruik van gemaakt. Inmiddels is er ruimte voor de volgende fase; (beperkt) recreatief zwemmen in het buitenbad. Ook hierbij is het noodzakelijk dat gasten zich aan de protocollen en de richtlijnen van het RIVM houden.

In het buitenbad
Recreatief zwemmen is sinds maandag 15 juni 2020 dagelijks mogelijk in het buitenbad van 14.00 – 17.30 uur. Gasten kunnen gebruik maken van alle faciliteiten zoals het 25 meter bad met duikplank, het familiebad met glijbaan en het peuterbad. De toiletten bij het buitenbad zijn geopend, helaas zijn de douches voorlopig nog gesloten. Het aantal gasten dat Het Sportpark per dag kan ontvangen is beperkt en vooraf inschrijven is verplicht. Kinderen t/m 12 jaar hoeven geen afstand van elkaar te houden, alle andere gasten dienen overal de 1,5 meter regel te respecteren, dus ook in het water.

Inschrijven
Om de aanmeldingen voor het recreatief zwemmen te reguleren, is het voor zwemmers verplicht om zich vooraf op te geven via de website www.veiligsporten.nu. Door in de zoekbalk van activiteiten ‘Almelo’ in te voeren, tref je een overzicht van alle aangeboden activiteiten in Almelo. De aanmelding betreft alleen een reservering, betaling is mogelijk via de webshop van Het Sportpark (www.sportbedrijfalmelo.nl) of per pin bij de betaalautomaat in de hal van het zwembad. Abonnementen en 10 baden kaarten zijn geldig.

Aandachtspunten
Om de voorwaarden van het RIVM en de overheid na te leven, zijn er regels opgesteld. Zo moet thuis de zwemkleding aangedaan worden en wordt iedereen verzocht voor- en achteraf thuis te douchen. Verder is alleen contactloos betalen en betaling met pin mogelijk. De volledige regels en meer informatie is te vinden op https://www.sportbedrijfalmelo.nl/zwemmen/

Meer berichten