Prijsuitreiking van creatieve wedstrijd

ALMELO - Vrijdagmorgen 12 juni was het dan zover! Onder strikte RIVM maatregelen werden bij Erve Pezie de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de creatieve wedstrijd.

De COSBO had de wedstrijd uitgeschreven voor alle ouderen in de gemeente Almelo. De COSBO stimuleerde hiermee ouderen om actief en creatief te blijven tijdens de corona-uitbraak. Men kon meedingen met een eigen foto, gedicht, kort verhaal of een ingekleurde mandala.

Prijswinnaars
De jury bestond uit Willem van Dooren, Evert Brouwer, Roel Dragt, Lily Altena en Martijn de Lange. Iedere deelnemer had de vrijheid om het thema “De Lente” zelf in te vullen. Bij de toekenning van de prijzen was het toepassen van het thema doorslaggevend. De prijswinnaars van de fotowedstrijd zijn: Marian Aretz met “een nest in de klimop”, “Lente” van Andrea Postmus, “Ontluikend voorjaar in Almelo” van Martin Beumer. De prijzen voor het schrijven van een gedicht gaan naar: Riet Karsch met het gedicht “Lente”, John Veldhuis met “Voorjaar” en Kees Visser met het gedicht “Voorjaarsmuziek’. De prijzen voor het korte verhaal zijn gewonnen door Irene Luitsz met “Lente 2020”, Henk Kooy met “de Lente” en Hannie Snel met de titel “Lente”. Bij het inkleuren van de mandala’s vielen mw. W.E. Botting-ten Cate, mevr. I. Machielsen en Lies Bakker in de prijzen. De mandala’s, gedichten en foto’s worden o.a. opgenomen in het SeniorenJournaal.

Deze activiteit is mogelijk gemaakt door het hulpfonds “acute corona hulp van het Oranjefonds”. Dit fonds stelt organisaties in de gelegenheid sociale initiatieven te organiseren.

Meer berichten