Samen uit, samen thuis met de duo-scootmobiel

ALMELO - Veel mensen denken pas na over hulpmiddelen wanneer het lichamelijk slechter gaat. Helaas zie je dit lang niet altijd aan komen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel handige hulpmiddelen op de markt om te ondersteunen in alle fasen van het leven. Mango Mobility Twente is specialist op dit gebied. U kunt er terecht voor alles van een rollator, traplift, tot de klassieke scootmobiel. Een vervoersmiddel dat nog wat minder bekend is, is de duo-scootmobiel.

U bent wellicht nog helemaal niet bekend met de winkels en de uitstekende service van Mango Mobility Twente. En net als veel andere vitale ouderen denkt u dat een scootmobiel of ander hulpmiddel nog láng niet nodig is. Juist daarom laten wij u graag kennismaken met Coby en Hugo Vogelzang uit Almelo; zij waren bereid om met onze krant het verhaal te delen over de aanschaf van hun duo-scootmobiel.

Nog niet nodig
De aanschaf van hun Twincat II duo-scootmobiel enkele weken geleden was haast toeval: "Een kennis vertelde ons er over. We wisten eigenlijk niet dat zoiets ook bestond", vertelt Hugo met enthousiasme over de duo-scootmobiel. Deze is voorzien van een tweezitsbankje, waardoor het echtpaar samen op pad kan. "We kunnen allebei nog goed lopen en fietsen. We hebben hem toch gekocht om klaar te zijn voor wanneer het nodig is". De service in de winkel was uitstekend; niets dan lof. Veel mensen denken pas aan hulpmiddelen wanneer lichamelijk slechter gaat, maar Hugo en Coby hebben een vooruitziende blik. Zo hebben zij ook al een rollator en traplift voor later. "Wanneer je er snel eentje nodig zou hebben, is het misschien lastig om hem te krijgen. Nu konden we er rustig de tijd voor nemen."

Praktisch en comfortabel
De elektrische duo-scootmobiel biedt met een actieradius van 40 kilometer en een topsnelheid van 12 kilometer voldoende mogelijkheden om er samen op uit te gaan. Bijvoorbeeld voor het winkelen in de binnenstad, even naar de boekhandel, kleine boodschappen of op bezoek in de buurt. "De eerste keren dat we op pad gingen kregen we veel vragen van mensen. Wij hadden het ook nog nooit gezien in Almelo". De duo-scootmobiel is met 92 centimeter breed weliswaar breder dan een enkele scootmobiel, maar toch verrassend wendbaar. Het leren rijden bleek gemakkelijk voor Hugo en Coby; ook met de auto moest je immers leren hoe het moet. Dankzij de stabiele zit, armsteunen en gordels kunnen beide gebruikers genieten van een veilige, comfortabele reis.

Gelijkwaardig op pad
De duo-scootmobiel biedt volgens hen ook een belangrijk voordeel waar we minder stil bij staan: je bent gelijkwaardig. Wanneer één partner in de scootmobiel zit en de ander ernaast fietst, is het toch minder gezellig. Met de duo-scootmobiel ben je altijd samen uit, samen thuis. "Het is ook goed voor de relatie!", grapt Hugo.

Uitstekende service
Mango Mobility Twente laat ook u graag kennismaken met het uitstekende advies en service, zowel voor, tijdens als na de koop. Zij voeren ook onderhoud uit aan deze scootmobielen zodat u altijd mobiel blijft. Kom langs aan de Einsteinstraat 8 in Almelo (tel. 0546-453296) of Drienerstraat 59 in Hengelo (tel. 0546-453296). Ook een privé-afspraak of thuisadvies is mogelijk. Kijk op: www.scootmobieltwente.nl

Meer berichten