<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195427&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanalmelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwstraat Helpt

Foto:

ALMELO - De Ondernemersvereniging Nieuwstraat wil helpen en daarom organiseren wij voor alle kwetsbare groepen het initiatief 'Nieuwstraat Helpt'. Ouderen (50+), zieken, zwangeren, mensen met cruciale beroepen en mensen in risicogroepen kunnen rekenen op de hulp van zijn of haar buurtbewoners. Wanneer u onder de kwetsbare groepen valt is het verstandig om thuis te blijven in quarantaine en voorzichtig te zijn in lichaamscontact met anderen. Het COVID-19 virus is zeer besmettelijk en kan zelfs in veel gevallen dodelijk zijn. 

 • Desalniettemin helpen we u in deze heftige en onzekere periode! De volgende hulp kunnen/willen wij u aanbieden:
   Hoognodige boodschappen aanschaffen en leveren. Denk hierbij aan producten voor persoonlijke hygiëne of boodschappen zoals water, koffie, suiker, melk enzovoort.
 •  Koken en bezorgen van avondmaaltijden. U kunt ons doorgeven wanneer u een avondmaaltijden wenst. Wij koken en bezorgen deze maaltijd bij u thuis. 
 • Oppassen op kinderen wanneer nodig. Wanneer u omhoog zit met uw kinderen en hulp vanuit de overheid geen optie is kunt u rekenen op een vertrouwd adres. 
 • Een vast en betrouwbaar contactpersoon in nood. Iemand die u kunt bellen en die u af en toe ziet. Een vast contactpersoon in geval van nood en/of ziekteverschijnselen. 

Schroom niet om contact met ons op te nemen. We helpen graag mee. Dit geldt ook voor zwangere vrouwen, ongeacht of uw man wel of niet thuis is. We kunnen ons voorstellen dat jullie situatie ook stressvol kan zijn. U krijgt via ons een vast 'maatje' die u helpt. Zij of hij is uw vaste contactpersoon ten tijde van deze crisis. 

Aanmelden 

U kunt zich aanmelden bij Alice Otten. Alice is onze coördinator die het eerste contact op zich neemt en u vervolgens in contact brengt met een 'maatje'. Dit kan telefonisch via 06 435 254 00 of door het sturen van een e-mail naar aliceotten@nieuwstraatalmelo.nl. Alice stelt u tijdens uw aanmelding een aantal vragen om zo een goed beeld te krijgen van uw situatie en hoeveel mensen er bij u in huis hulp nodig hebben. 

Veiligheid tegen besmetting 

Onze vrijwilligers komen, indien niet hoog noodzakelijk, niet bij u binnen. Dit om besmetting zo veel mogelijk te voorkomen. Wij begrijpen het volkomen dat drie weken opgesloten zitten ook eenzaamheid betekent. We hopen dit weg te nemen door regelmatig even langs te komen maar we kunnen helaas niet meer voor u betekenen dan dat in het kader van uw eigen veiligheid. Uw maatje is altijd telefonisch bereikbaar! 

Kosten voor maaltijden 

Hoewel we het u ontzettend gunnen, kunnen onze vrijwilligers geen maaltijden betalen voor tientallen adressen. Hierom vragen wij een kleine bijdrage van 2,00 euro per maaltijd / per persoon. Hiermee kunnen wij de benodigde boodschappen doen om voor iedereen een maaltijd te bereiden. U ontvangt van ons na aanmelding een uitleg van Alice over hoe we hiermee omgaan. 

Vrijwilligers gezocht! 

Uw hulp is hard nodig. In dit geval kunnen we nooit genoeg helpende handen hebben! Gedurende de 'lock-down', dus in ieder geval tot en met 6 april en wellicht langer zolang nodig, zoeken we maatjes die willen helpen met de volgende klussen voor hulpbehoevenden:

 • Boodschappen doen en afleveren; 
 • Maaltijden bereiden;
 • Functioneren als contactpersoon; 
 • Eventueel op kinderen passen;
 • En aansluitende taken. 

Kunt u ons helpen? En eigenlijk beter gezegd, kunt u de mensen thuis helpen? Meldt u zichzelf dan heel graag via onze Facebook pagina (Nieuwstraat Helpt) of bij onze coördinator Alice Otten via 06 435 254 00 of per e-mail via aliceotten@nieuwstraatalmelo.nl. Alice bespreekt met u wat u kunt en wilt betekenen voor het initiatief Nieuwstraat Helpt en ze schrijft u in als maatje in ons systeem. Na uw inschrijving kunnen hulpbehoevenden aan u gekoppeld worden. U krijgt hiervan via Alice bericht, tevens met wat er van u verwacht wordt per adres.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195427&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanalmelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195440&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanalmelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195428&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanalmelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>