Zone.college Almelo daagt leerlingen uit

ALMELO - In beweging komen en contact met elkaar onderhouden: dat is het doel van de challenge van Zone.college Almelo voor haar vmbo-leerlingen. Vanaf maandag 23 maart publiceren docenten Sport & Bewegen elke dag een uitdagende opdracht op de ‘socials’ van Zone.college Almelo. Leerlingen kunnen proberen deze sportieve opdrachten te verbeteren en zo online de uitdaging met elkaar aangaan. De resultaten worden door de leerlingen geupload in een speciale app. Zo kunnen de docenten de vorderingen van de leerlingen volgen.

De challenge is 1 van de voorbeelden hoe docenten binnen Zone.college invulling geven aan het afstandsleren in deze periode van corona. De afgelopen dagen hebben de docenten van de verschillende locaties nagedacht over hoe ze de lesstof bij de vmbo-leerlingen en mbo-studenten online onder de aandacht kunnen brengen. Hierbij werken ze voornamelijk met de technische toepassingen die er nu ook binnen Zone.college worden gebruikt.

Binnen Zone.college wordt er komende week een online platform gelanceerd, waar tips en informatie worden gedeeld en waar docenten terecht kunnen voor ondersteuning. Hierbij zijn er coaches aangesteld, die kunnen helpen waar nodig. Zone.college heeft er vertrouwen in dat het online onderwijs soepel gaat verlopen. Uiteraard houdt ze er rekening mee dat er soms obstakels kunnen zijn, bijvoorbeeld systemen die haperen vanwege extra verkeer op de internetverbinding. Ook is het soms voor docenten en studenten gewoon spannend; het is toch een vreemde situatie als er geen lessen op de locatie zijn, maar dat er op afstand moet worden lesgegeven.

Inmiddels is de oproep van de docenten uit Almelo al bijna 2000 keer bekeken. Collega’s van andere locaties pakken de handschoen ook op en gaan met hun leerlingen de komende periode ook online de uitdaging aan. Binnen Zone.college worden de unieke en leuke initiatieven ook intern gedeeld. Zo wil de onderwijsorganisatie een positieve draai geven aan deze rare situatie en anderen inspireren.

Meer berichten
 
Auto zoeker