Foto:

Film Bombshell in Hof 88

ALMELO - Op maandag 9 maart om 20.15 uur organiseert Serviceclub Soroptimist International, afdeling Almelo, een filmavond in Hof 88 in het kader van Internationale Vrouwendag. Gedraaid wordt de film Bombshell. De opbrengst gaat naar Stichting Niños de Guatemala.

Kaarten zijn op de avond te koop aan de zaal voor 9 euro per stuk. Ze zijn tevens te bestellen. Maak onder vermelding van uw naam 9 euro per persoon over op rekeningnummer NL86INGB0004941689 t.n.v. Soroptimist International club Almelo. De film Bombshell is geschikt voor een breed publiek en is gebaseerd op het waargebeurde schandaal over de opkomst en ondergang van Roger Ailes, de voormalige topman van nieuwszender Fox, waarin de vrouwen van Fox News het zwijgen doorbraken. De sterrencast bestaat uit o.a. Nicole Kidman, Charlize Theron en Margot Robbie. De film is genomineerd voor 3 Oscars, waaronder die voor beste actrice (Charlize Theron) en beste vrouwelijke bijrol (Margot Robbie).

Het verhaal
Roger Ailes weet zich op te werken tot de top in de media en wordt gezien als de veroorzaker van de giftige mannelijke cultuur die destijds heerste bij Fox News. Hij is een machtsbeluste mediaman die zijn vrouwelijke verslaggevers en presentatrices onheus bejegent tijdens sollicitatie- en promotiegesprekken. Een groep vrouwen, waaronder Gretchen Carlson en Megyn Kelly, besluit hem vervolgens aan te klagen voor seksuele intimidatie, wat resulteert in zijn ondergang. Bombshell is de ultieme film over #MeToo in Amerika.

Soroptimist Club Almelo
Is een serviceclub, die deel uitmaakt van de wereldwijde organisatie van Soroptimist International. In meer dan 125 landen streven ruim 100.000 vrouwen naar de verbetering van mensenrechten en de status van vrouwen en kinderen door middel van projecten en fundraising. De Unie van Soroptimistclubs (Nederland, Suriname en Curaçao) telt 104 clubs met ca. 3.500 leden.

Niños de Guatemala
Niños de Guatemala is een internationale stichting die kansarme kinderen in Guatemala, die anders geen mogelijkheid zouden hebben om onderwijs te volgen, een opleiding geeft. Niños de Guatemala is opgericht in 2006 door broer en zus Marten en Annemiek Dresen en hun vriend Sander Wirken en wordt wereldwijd gesteund door sponsoren.

Meer berichten
 
Auto zoeker