Foto:

Heel Almelo Schoon

ALMELO - Op zaterdag 21 maart staat weer de jaarlijkse opruimactie Heel Almelo Schoon op de agenda. De gemeente moedigt inwoners niet alleen aan om mee te helpen bij het opruimen, maar juist ook het voorkomen van zwerfafval.

Zwerfafval op straat is één van de grootste ergernissen die veel inwoners ervaren. En dit is extra vervelend, omdat het ook 100 procent te voorkomen is. Maar voor het zover is dat niemand meer iets op straat gooit, zijn opruimacties zoals deze hard nodig. Veel zwerfafval blijft namelijk erg lang liggen. Zo vergaat kauwgom pas na 25 jaar in de natuur en een leeg aluminium blikje vergaat nauwelijks.

Opruimactie
Op zaterdag 21 maart is dus de lokale opruimdag, die samenvalt met de Landelijke Opschoondag. Sportclubs, scholen, verenigingen en buurten worden uitgenodigd om mee te helpen. Aanmelden voor deze actie kan via www.twentemilieu.nl/heelalmeloschoon. Na afloop worden de vrijwilligers bedankt met een lunch in het Heracles-stadion, waar ook een leuk en sportief randprogramma is.

Meer berichten