Foto:

Open dag Trein Hobby Club

ALMELO - Op zondag 9 februari houdt de Trein Hobby Club Almelo haar jaarlijkse open dag. Het moment om te komen kijken wat de vereniging allemaal te bieden heeft in en rondom hun verenigingsruimte. Net als voorgaande jaren zijn er weer drie etages van het buurthuis vrijgemaakt om de activiteiten te tonen.

Op de begane grond staat de ruim 35 meter lange modulebaan. Het afgelopen jaar is de modulebaan uitgebreid met 2 nieuwe modules. Op de eerste verdieping staat clublid Harry Bolkesteijn met zijn eigen modelbaan. Harry heeft het Duitse station Hessisch Oldendorf in schaal nagebouwd. Daarnaast wordt er gedemonstreerd hoe men zelf bomen kan maken en hoe een 3D printer werkt. Verse koffie/thee/limonade, eventueel aangevuld met een lekkere koek, kan genuttigd worden aan de bar die ook op deze verdieping te vinden is.

Modelspoorbaan
Op zolder is de vaste modelspoorbaan te vinden. Hier rijden weer diverse treinen, waarvan sommige wel 6 meter lang zijn door het heuvellandschap. Dit alles gebeurt zo realistisch mogelijk met seinhuiswachters en machinisten die alles bedienen met computers en handregelaars. Maar ook de moderne tijd doet zijn intrede in de modelspoorhobby. Er worden zelfs treinen met een speciale app op de mobiele telefoon aangestuurd!

Kom ook!
Kortom een heleboel te zien en te bepraten met de leden van THCA. Tussen 10.00 en 16.00 uur heeft u de kans - eens per jaar! - om de activiteiten met eigen ogen te aanschouwen. Voor de toegangsprijs hoeft u het niet te laten, deze is namelijk gratis! De Trein Hobby Club Almelo is gevestigd in Jeugd- en Wijkcentrum Egbertus, Arendsboerweg 3 te Almelo. Meer info over de vereniging is te vinden op www.thca.eu.

Meer berichten