Foto:

Humanistisch café

ALMELO - Het Humanistisch Verbond, afdeling Noordoost Overijssel, organiseert op een aantal zaterdagmiddagen een denkerscafé. Iedereen is welkom om te luisteren, mee te praten, te denken en anders te denken.

Het eerstvolgende denkerscafé is op zaterdag 15 februari vanaf 15.00 uur in theaterzaal De Evenaar van de bibliotheek in Almelo. De toegang is gratis. Deze middag vertelt Claude Onvlee over het fascinerende boek "De meeste mensen deugen" van Rutger Bregman. Onvlee, die zijn werkende leven in het Almelose onderwijs heeft doorgebracht, (o.a als rector van SGM het Erasmus) heeft dus vaak met ondeugende leerlingen te maken gehad. Hoewel de spreker geen calvinist is, heeft hij wel een calvinistische opvoeding genoten en zijn visie op het interessante werk van Bregman wordt daardoor mede bepaald.

Goede wil
Bregman gaat van de gedachte uit dat de mens van goede wil is en dat hij vriendelijk van aard is. Hij bedacht voor dit menstype de naam Homo puppy. Voorts verdedigt hij de stelling dat de wereld er de laatste eeuw duidelijk beter op geworden is. Hij meent dat zijn ideeën een revolutie kunnen ontketenen en dat ze daarom niet door iedereen omarmd zullen worden. Geert Mak schreef over het boek dat Bregman je mee sleept en al je vooroordelen op de kop zet. Eindelijk een boek waar je vrolijk van wordt.

Meer berichten
 
Auto zoeker