Foto:

Escaperoom met zorgthema bij ROC van Twente in Almelo

ALMELO - Het ROC van Twente heeft een bijzondere nieuwe escaperoom in gebruik genomen. Het concept van de ontsnappingskamer met puzzels is al langer bekend, maar dit toepassen binnen het onderwijs is een relatief nieuw concept.

De escaperoom is onderdeel van het College voor Gezondheidszorg. Rianne Booijink, lid van de projectgroep, vertelt: "We hebben een escaperoom gecreëerd waarin de student kennismaakt met de 21-eeuwse vaardigheden die nodig zijn voor de arbeidsmarkt. Dus zaken als oplossingsgericht denken, samenwerken en out of the box denken en handelen."

Virtual Reality
De escaperoom kent twee fases. Een zorginstelling uit de jaren tachtig is het decor voor de eerste fase; daarna belandt de bezoeker in een zorginstelling van de toekomst. "Hier worden zorg en technologie geïntegreerd. Games en VR spelen hier dan ook een rol", vertelt Rianne. De escaperoom heeft een vaste plek gekregen op de locatie De Sumpel in Almelo en is bedoeld voor alle studenten van ROC van Twente.

Carint
De manier van leren binnen een escaperoom is interactief. Rianne: "We willen dat de studenten een leuke, andere onderwijsvorm ervaren en ook betrokken worden bij de ontwikkeling van de escaperoom. Dan ontstaat er ook verbinding tussen verschillende opleidingen. En we willen met de escaperoom actief de verbinding maken met het werkveld." Niet toevallig is maandag een groep medewerkers van Carint de eerste die de escaperoom gaan spelen.

 

Meer berichten