Foto:

Bedrijfsleven verduurzaamt dankzij zonnepanelen

ALMELO - "We zijn weer een stapje verder op de weg naar een duurzame toekomst." De Almelose wethouder Eugène van Mierlo (CDA) sprak deze woorden vorige week woensdag bij de ingebruikname van het zonnepanelenpark bij Pentas Moulding in Almelo. Samen met collega-wethouder Arjen Maathuis (VVD) verrichtte hij de officiële opening.

Om de klimaatdoelen te halen is de overstap naar duurzame vormen van energievoorziening van groot belang. Het is de ambitie van de gemeente Almelo om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Van Mierlo stelt: "Dat is natuurlijk niet alleen een opdracht voor de overheid, maar voor heel Almelo, inclusief het bedrijfsleven. Als stadsbestuurder ben ik ongelofelijk blij met dit initiatief van Pentas Moulding". Hij hoopt dat veel Almelose bedrijven het goede voorbeeld gaan volgen. "Laten we zoveel mogelijk daken volleggen met zonnepanelen. Want alles wat op het dak ligt, hoeft niet in de weilanden. We staan samen voor een grote en urgente opgave om een duurzame samenleving te creëren voor onszelf én de generaties na ons."

De stekker erin
Door gezamenlijk de stekker in het stopcontact te steken, werden maar liefst 1.660 zonnepanelen op het dak van het bedrijfspand in werking gesteld. Zo wordt het bedrijf vanaf nu van groene, emissievrije stroom voorzien. De ongebruikte energie, die in de weekenden wordt opgewekt, vloeit terug naar het elektriciteitsnet. "We zijn als kartrekker zeker bereid andere ondernemers bij te praten over de voordelen van zonnepanelen", aldus Marthijn Koorn, de commercieel & financieel manager van Pentas Moulding.

Meer berichten