Foto:

Almelo zoekt leden bezwaarcommissie

ALMELO - De gemeente Almelo is op zoek naar twee nieuwe leden voor de bezwaarschriftencommissie sociale zekerheidszaken.

Deze commissie is onafhankelijk en bestaat uit vijf leden en één voorzitter. De hoorzittingen worden gehouden door de voorzitter en twee leden per toerbeurt. De secretaris van de commissie komt uit de gemeentelijke organisatie.

Taken
De commissie behandelt om de week bezwaarschriften, met maximaal zeven bezwaren per zitting. In de praktijk vaak 3 of 4. Na afloop vergadert de commissie en geeft dan een advies aan de gemeente over het genomen besluit. De kandidaten moeten voldoen aan diverse eisen. Naast een afgeronde HBO-opleiding moeten zij ervaring hebben binnen het sociaal domein, een brede maatschappelijke betrokkenheid, kritische houding, in staat zijn om een onafhankelijk oordeel te vormen en vertrouwd zijn met het werkterrein van de gemeentelijke overheid. Geïnteresseerden hebben tot maandag 27 januari de tijd om zich aan te melden. Kijk op: www.almelo.nl of bel met Iris Agterbosch: 06 - 31 99 75 63.

Meer berichten
 
Auto zoeker