<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195427&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanalmelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Het Noordik helpt met kiezen

Foto:

TWENTE - De overstap maken naar het voortgezet onderwijs, dat doe je niet zomaar. Niet alleen voor groep 8-ers, maar ook voor ouders is het een grote stap en soms een pittige zoektocht. Want waar doe je goed aan, wat moet je adviseren, hoe kun je nu precies je kind uitleggen wat er verandert en welke keuzes hij moet maken? Dat is best lastig. Op Het Noordik helpen we u en u kind daarmee.

We doen dat door u en uw zoon of dochter aan de hand mee te nemen en te laten zien hoe het werkt in het voortgezet onderwijs. We beginnen daarmee al in groep 7. Uw kind kan vervolgens in groep 8 heel gericht op zoek naar een school die bij hem past. Hierdoor wordt de keuze makkelijker.

Van Renneslaan Almelo
Onze vestiging Van Renneslaan (vmbo - mavo) is een ondernemende school, die bruist van de activiteiten. In de onderbouw hebben we speciale uren voor loopbaanoriëntatie ontwikkeld, waarin onze leerlingen leren talenten te ontdekken. Aan de hand van een persoonlijk leerplan en een eigen coach gaan leerlingen bij ons aan de slag. Ook werken we aan een gezonde levensstijl en hebben we een sportklas.

Noordik Vriezenveen
Op Het Noordik Vriezenveen (vmbo - mavo) kennen we elk kind persoonlijk en weten we wat hij of zij wil. We geven leerlingen daarbij zelf de regie en de verantwoordelijkheid en helpen waar nodig. Er zijn volop kansen voor de leerlingen om te ontdekken wat ze leuk vinden. We houden daarvoor speciale masterclasses. Dit alles doen we samen in een veilige en vertrouwde sfeer met respect voor elkaar. Ook wij zijn een gezonde school.

Noordikslaan Almelo
Op de vestiging Noordikslaan (mavo - havo - atheneum - gymnasium) bieden we steeds meer onderwijs op maat. Heeft uw zoon of dochter wat extra hulp nodig of kan hij of zij meer, wij helpen uw kind daarbij stappen te nemen en keuzes te maken. In de vier keuzestromen wetenschap & technologie, maatschappij & ondernemen, taal & talent en kunst & cultuur leren brugklassers ontdekken wat bij hen past. We werken bovendien met de iPad ter ondersteuning van de lessen. Nieuw dit schooljaar is het IT-college.

Noordik Vroomshoop
Het Noordik Vroomshoop (vmbo - mavo - havo - vwo) is de school voor Kunners en Kenners. De docenten kennen de leerlingen en weten wat ze kunnen of dat nu met hun handen is of met hun hoofd. Kan uw kind best goed leren? Dan is onze vakmavo het overwegen waard. De vakken sluiten aan bij de havo, maar leerlingen maken tegelijkertijd ook kennis met onze vmbo-profielen. In de Topclass krijgen groep 8-ers, die net iets meer aankunnen een voorproefje. Ook zijn we een Topsport Talentschool, geven we expeditie-onderwijs, vinden we maatschappelijke stage heel belangrijk, bieden we volop huiswerkondersteuning, komt de mentor in de eerste klas op huisbezoek en staat Het Noordik bekend als een echte cultuurschool in al zijn facetten, waaronder de theaterklas en de Noordikmusical.

Meer weten?
Uiteraard bent u samen met uw kind van harte welkom tijdens de open dagen. Op onze website http://www.noordik.nl vindt u een bron van informatie over Het Noordik. Ook zijn we te volgen op Facebook en Instagram.

Noordik Kieshulp
Voortgezet onderwijs? Hoe werkt dat eigenlijk? Hoe zwaar is mijn boekentas, krijg ik een eigen kluisje? Wij geven antwoord op alle vragen van uw kind. Om hem of haar al een beetje op weg te helpen hebben we een Kieshulp samengesteld, die we op een groot aantal basisscholen in de regio mochten uitdelen. De Kieshulp is een soort logboekje, waarin leerlingen per activiteit tips en een aantal handige vragen krijgen voorgelegd, die ze kunnen stellen. Heeft u het boekje gemist? Mail dan naar info@noordik.nl.

Onze open dagen zijn
13 januari, vmbo C. van Renneslaan 18.00-21.00 uur
29 januari, vmbo Vriezenveen 18.00-21.00 uur
1 februari, havo/vwo Noordikslaan 9.30-13.00 uur
4 februari, vmbo en havo/vwo Vroomshoop 18.00-21.00 uur

 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195427&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanalmelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195440&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanalmelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195428&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanalmelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>