Foto:

Concert in Kerstsfeer van Almelose Mannenkoren

ALMELO - Zondag 22 december 2019 is het Concert in Kerstsfeer van de Almelose Mannenkoren: een bijzondere samenwerking tussen het Almelo's Mannenkoor (AMK) en het Almelo's Christelijk Mannenkoor (ACM). Aanvang 16.00 uur (kerk open vanaf 15.30 uur), Sint Georgiusbasiliek, Boddenstraat, Almelo. Toegang is gratis.

Het concert van de inmiddels 101-jarige koren is een gezamenlijke productie met optredens van de solisten Miriam Koetsier en Anja Lankamp. Het alom bekende pianoduo Stefan en Martijn Blaak verleent medewerking aan het concert.

Achtergrond
Solist Miriam Koetsier (31), woont tijdelijk in India en is speciaal voor dit concert terug in Almelo, waar haar roots liggen. Als muziekdocent was zij enige tijd verbonden aan Kaliber Kunstenschool en CSG Het Noordik. Sinds begin 2019 verblijft zij in India waar zij een bijdrage levert aan een film. Anja Lankamp is naast solist eveneens dirigent, zangpedagoog, docent en reisleidster van concert- en operareizen. Zij heeft haar sporen ruimschoots in de muziekwereld verdiend. Onlangs vierde zij haar 40-jarig jubileum in het vak met een concert in de Pancratiusbasiliek in Tubbergen. Pianoduo Stefan en Martijn Blaak, zij zijn cum laude afgestudeerd aan het conservatorium en hebben al op veel podia in binnen- en buitenland gestaan. Zo speelden zij tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam, Le Festival international d'art lyrique d'Aix-en-Provence, Mozartfest Leipziger Klaviersommer en bij vele andere muziekevenementen.

Programma
Het programma Concert in Kerstsfeer bestaat uit verschillende werken van onder andere Bizet, Lüderitz, Mozart, Rachmaninov, Rutter, Schubert en Wexelsen. Een gevarieerd programma waarin het feest dat kerst is, ten volle tot uiting wordt gebracht. Dit alles onder de bezielende leiding van de dirigenten Frank den Bakker en Nick Moritz.

Gratis toegang
De toegang tot het concert is gratis. Uiteraard wordt een vrije gift zeer op prijs gesteld.

Meer berichten