Foto:

Leonie Meijer speelt in Hof 88

ALMELO - Op zaterdag 14 december staat Leonie Meijer in Theater Hof 88 met haar vierde theaterprogramma. Ze werd bekend door haar deelname aan The Voice of Holland en na twee succesvolle optredens in 2015 en 2017 staat de Rotterdamse singer-songwriter dit jaar opnieuw in het gezellige Almelose theater.

Bijna tien jaar na haar doorbraak bij het grote publiek, gaat zangeres Leonie Meijer in haar programma 'Perfect Solitude' met fantastisch en nieuw materiaal in op de kracht en schoonheid van alleen zijn. De zoektocht naar de essentie van muziek bracht Leonie de afgelopen jaren tot samenwerkingen met uiteenlopende musici en componisten in verschillende muziekgenres. De drang om haar eigen muzikale identiteit te ontdekken werd echter steeds groter. Overtuigd van het feit dat de werkelijke drijfveren om te zingen en componeren diep van binnen geworteld zitten, besloot Meijer zich een periode terug te trekken om zich te bezinnen. Op zichzelf; thuis alleen met gitaar, piano en opnameapparatuur. Muziek componeren met zo min mogelijk bemoeienis van de buitenwereld. Dit leidde tot een confrontatie met oorverdovende stilte, verrassende ontdekkingen en uiteindelijk een aantal prachtige nieuwe songs. Eén ding wordt duidelijk: er is een wereld aan schoonheid te ontdekken wanneer je helemaal op jezelf bent teruggeworpen.

Muzikale loopbaan
Meijer volgde vanaf haar achttiende een opleiding aan de Academie voor Lichte Muziek in Lelystad. Daarna vertrok ze naar het Conservatorium in Amsterdam en had ze in haar vrije tijd optredens met de band 'Material Spirits' (als zangeres en gitarist). In 2010 deed ze mee aan de Grote Prijs van Nederland, ze bereikte de kwartfinale. Bij The Voice of Holland eindigde ze in datzelfde jaar op vierde plaats in de finale (met het team van Jeroen van der Boom).

Kaarten
Aanvang: 20.15 uur. Kaarten kosten € 20,00 (65+ / biebpas / CJP: € 18,00) en kunnen worden gereserveerd via www.hof88.nl, per mail via info@hof88.nl en telefonisch tijdens kantooruren via 0546 - 850264. De kassa is open van woensdag tot en met vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

Meer berichten