Foto:

Lichtjestocht in Almelo

ALMELO - Op kerstavond, dinsdag 24 december 2019, verandert het Beeklustpark dit jaar voor de negende keer in een wereld die lijkt op die van 2.000 jaar geleden.

Kom binnen en wandel door de bekendste geschiedenis van de wereld: de aankondiging en geboorte van Jezus. Het feest dat we met kerst vieren. Tientallen vrijwilligers spelen de gebeurtenissen na in historische kostuums. Duizenden mensen (vorige jaren méér dan drieduizend) volgen de lichtjes langs het pad en wandelen langs taferelen als: de Romeinse soldaten, de profeten, de overvolle herberg, de engelen, de herders, het paleis van Herodes en natuurlijk uiteindelijk de stal.

Tipje van de sluier
De bezoekers worden verwelkomd door tromgeroffel om zich vervolgens, net als tweeduizend jaar geleden bij de volkstelling, te laten inschrijven bij de Romeinse soldaten. En dan gaan ze op weg… het pad omzoomd door honderden lichtjes... waar het kerstverhaal zich voor hun ogen ontvouwt. Kijk, daar is de overvolle herberg, waar geen plekje meer te krijgen is. En daar vertelt een engel het goede nieuws. Wat verderop zitten de herders met hun schapen en horen we het engelenkoor zingen. We komen bij het paleis van Herodes die woedend is dat hij niets van een nieuwe 'koning' weet. Een ster wijst uiteindelijk de weg naar de stal met Jozef en Maria met hun kindje. De tocht eindigt bij de muziekkoepel waar het Almelose koor 'Inspiration' kerstliederen zingt en de vuurkorven branden. Er is gratis warme drank en voor wie dat wil, tijd voor een gesprekje en een gratis citybijbel!

Gezamenlijk initiatief.
De Lichtjestocht Almelo wordt dit jaar alweer voor de negende keer georganiseerd. Een mooi interkerkelijk project dat de verbondenheid aangeeft tussen de kerken in Almelo. Velen kunnen hun talenten inzetten: planning, PR, beveiliging, decorbouw, kostuumontwerp en realisatie, verzamelen van glazen potten, aankleders, maaltijdbereiders, kaarsaanstekers, musici, zangers, om maar een aantal voorbeelden te noemen. Dan hebben we het nog niet eens over de figuranten gehad! Alles vergt de nodige aandacht en een grondige voorbereiding. Eerlijk is eerlijk: het resultaat mag er dan ook zijn!

Algemene info:
Start: tussen 18.00 en 19.30 uur. Duur: ongeveer 45 minuten Waar: Beeklustpark Almelo (ingang Ledeboerslaan). Kijk ook op Facebook: Lichtjestocht Almelo

Meer berichten
 
Auto zoeker