Foto:

Knieperkestocht

ALMELO – De Almelose folkloristische dansvereniging "De Korenaer" houdt zondag 5 januari 2020 weer een winterwandeltocht voor het hele gezin.

De start is tussen 11.00 en 14.00 uur bij fa. Poppink, Hinvertsweg 26, 7665 AX, Albergen. De deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 6 en 10 km. De route van deze 18e Knieperkestocht is uitgezet in het gebied ten zuidwesten van Albergen, rondom de Pook (Kanaal Almelo-Nordhorn). Dit jaar gaat de tocht door een vrij open maar mooi stuk Twents landschap en langs het kanaal Almelo-Nordhorn. De route is grotendeels verhard. Op de tussenstop zijn naast een warm of koud drankje ook de overheerlijke pannenkoeken verkrijgbaar. Ook is hier, net zoals bij de finish, live muziek aanwezig. Op de start/finishlocatie is de vermaarde eigengemaakte erwtensoep verkrijgbaar en voor een warm bakje koffie of thee, een glühweintje of een koud drankje kan men hier natuurlijk ook terecht. De bekende Knieperkes worden hier vers gebakken. De midwinterhoorngroep Beeklust is ook aanwezig langs de mooie route om de oude roep te laten horen.

Loop mee
In de afgelopen 17 jaar is de Knieperkestocht een begrip geworden, niet alleen vanwege de mooie door klompjes aangegeven routes maar ook vanwege de sfeer en gezelligheid op de diverse pauze locaties. De naam van de tocht komt van "Knieperke", het Twentse woord voor nieuwjaarrolletje, een rond deze tijd veel gegeten lekkernij. De kosten van de tocht bedragen 2,50 euro per persoon. Kinderen onder de 12 jaar gratis. Voldoende parkeerruimte is aanwezig bij de startlocatie. De route naar hier gaat vanaf Almelo naar Albergen, bij de eerste rotonde in Albergen rechtsaf richting Zenderen, na 350 meter vind je links de startlocatie. Kijk ook op: www.korenaer.nl/wandeltocht

Meer berichten
 
Auto zoeker