Foto: Jaap Baart

TMZ staat in de top tien van verpleeghuiszorg

TWENTE - Trivium Meulenbelt Zorg (TMZ) staat in de Top 2019 van ZorgkaartNederland. Dankzij een hoge gemiddelde waardering van cliënten, vaste bewoners en naasten mag het bedrijf trots zijn op deze prestatie. TMZ behaalde gemiddeld het cijfer 9,1. ZorgkaartNederland is de grootste Nederlandse ervaringssite op zorggebied. Hiermee staat de organisatie in de top tien van de beste Nederlandse verpleeghuisorganisaties.

Het aanbevelingspercentage is ook hoog: maar liefst 98 procent zou TMZ aanbevelen bij anderen. Met deze scores behoort de zorg van TMZ absoluut tot de landelijke top. Fred Schrander en Willy Belshof, Raad van Bestuur van TMZ, reageren bijzonder blij. "Wij zijn enorm trots! Om op deze manier waardering te krijgen voor het werk dat dagelijks verricht wordt, betekent veel. Het is een gezamenlijke prestatie waaraan iedereen die betrokken is bij de zorg een bijdrage heeft geleverd. Samen blijven wij ons elke dag opnieuw inspannen om de best mogelijke zorg te verlenen."

TMZ
Binnen TMZ zetten ruim 2.300 medewerkers en 1.600 vrijwilligers zich dagelijks in om ouderen en chronisch zieken goede en persoonlijke zorg te bieden. In de moderne en duurzame woonzorgcomplexen en bij mensen thuis biedt TMZ onder andere verpleging, verzorging, begeleiding en personenalarmering. TMZ is actief in de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Tubbergen en Twenterand. De relatie tussen cliënten, medewerkers en andere betrokkenen is van groot belang voor de best mogelijke zorg en ondersteuning van een brede groep cliënten.

Ontwikkelingen zorg
De nadruk ligt tegenwoordig op het zo lang mogelijk zelfstandig houden van senioren, waardoor mensen minder snel in aanmerking komen voor deze intensieve zorgvorm. Zo verbleven in 2015 nog zo'n 158.000 mensen in een verpleeghuis, inmiddels is dit gedaald tot zo'n 115.000 mensen. Echter nemen de wachtlijsten voor verpleeghuiszorg landelijk wel toe.

Meer berichten
 
Auto zoeker