Gratis training 'GOED omgaan met dementie' in Wierden

WIERDEN - Op donderdag 14 november 2019 kunnen inwoners van de gemeente Wierden een gratis training 'GOED omgaan met dementie' volgen.

In 2,5 uur leren deelnemers dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen. Bijvoorbeeld op straat of in de bibliotheek. De training wordt verzorgd door trainers van SamenDementievriendelijk en is bedoeld voor iedereen die te maken kan krijgen met mensen met dementie: in familie, buurt, vrijwilligerswerk of op een andere manier. Dit levert belangrijke uitdagingen op; dementerenden wonen immers steeds langer zelfstandig, maar willen nog wel deelnemen aan de maatschappij. Er zijn geen kosten aan de training verbonden, maar wie de training bij wil wonen, moet zich wel van te voren aanmelden via www.wierden.nl/trainingdementie.

Groot belang
De gemeente biedt de gratis training aan omdat steeds meer mensen dementie krijgen. Eén op de vijf Nederlanders krijgt deze ziekte. Door de vergrijzing zal het totale aantal mensen met dementie de komende twintig jaar verdubbelen. Daarom wil Wierden een dementievriendelijke gemeente zijn, waar mensen met dementie geaccepteerd worden en hulp krijgen als ze het even niet meer weten. Voor wie niet naar de training in Enter kan komen, is het ook mogelijk om gratis een online training te volgen op www.samendementievriendelijk.nl/trainingsaanbod.

Meer berichten
 
Auto zoeker