Internationale Robot Olympiad in Hongarije

ALMELO - Twee leerlingen van Het Noordik, Mart Koster en Claudia Muller, doen voor Nederland mee aan de World Robot Olympiad (WRO). Deze wordt gehouden van 8 tot en met 10 november in het Hongaarse Györ. De WRO is een ontwerpwedstrijd waarin teams met LEGO© MINDSTORMS© een robot bouwen en programmeren die zelfstandig opdrachten uit kan voeren.

Dit voorjaar wonnen de (inmiddels vijfde klas) vwo-leerlingen van de locatie Noordikslaan de landelijke finale. Het duo heeft een robot ontworpen en geprogrammeerd die met behulp van een slimme strategie oude lampen kan vervangen door nieuwe lampen. Het ontwerp leverde hen de hoogste score op. In Hongarije nemen ze het als 'team Smart Citizens' op tegen teams uit meer dan 65 andere landen uit de hele wereld. Begin oktober werden Mart en Claudia tijdens de Sciencemakers Awards 2019 nog op feestelijke wijze gehuldigd vanwege hun prestaties.

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanalmelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>