Jonge mantelzorgers in beeld

WIERDEN - In Kulturhus Irene in Notter werd afgelopen dinsdag driemaal de theatervoorstelling 'What If…' van theatergroep Bint gespeeld. Deze voorstelling gaat over jonge mantelzorgers, hoe het voelt om een jonge mantelzorger te zijn en hoe lastig dat soms kan zijn in combinatie met school en vrienden.

Ruim 230 kinderen uit de groepen 7 en 8 van diverse basisscholen in de gemeente Wierden hebben deze voorstelling bezocht en na de laatste voorstelling werd nog even kort gesproken door wethouder Erik Braamhaar. Braamhaar benoemde nog eens hoe belangrijk de gemeente het vindt om jonge mantelzorgers in beeld te krijgen en dat ze het niet alleen hoeven te doen. We kijken met z'n allen terug op een mooie, leerzame en indrukwekkende dag. Als vervolg zal Evenmens Wierden de komende tijd een aantal gastlessen geven over dit thema. Met de klassen praten we door over jonge mantelzorgers.

Jonge mantelzorgers
Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot 25 jaar die opgroeien met zorg. Bijvoorbeeld een broer of zus met een chronische ziekte of beperking, een vader of moeder met een psychische ziekte of ernstige verslaving, of een opa of oma die intensieve zorg nodig heeft en in de directe omgeving van het gezin woont. De aard van de zorg bestaat veelal uit extra huishoudelijke taken en het geven van emotionele steun. Vooral dat laatste weegt het zwaarst. Het herkennen van jonge mantelzorgers kan overbelasting, voortijdig schoolverlaten en (psychische) problemen op latere leeftijd voorkomen.

Contact
Meer weten over dit thema? Neem dan contact op met Evenmens Wierden, tel. (0546) 89 83 72 of email: info@evenmens.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker