Zorgvrijwilligers voor terminale zorg gevraagd in Wierden

WIERDEN - Dit najaar start bij voldoende aanmelding de introductiecursus voor zorgvrijwilligers van de Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ). Deze cursus wordt gegeven door Evenmens VPTZ.

De VPTZ-vrijwilligers bieden zorg en ondersteuning thuis, aan mensen in de laatste levensfase en aan hun naasten. Dit doen zij zowel overdag als 's nachts. Palliatieve of terminale zorg is vaak erg zwaar voor de mantelzorger; zowel qua tijdsbelasting maar ook vooral op emotioneel vlak. De zorgvrijwilligers van Evenmens kunnen dan ondersteunen, zodat de mantelzorger weer even op adem kan komen, goed kan slapen of aandacht kan besteden aan zaken waar hij/zij door het zorgen niet aan toekomt. De VPTZ-vrijwilligers verrichten geen huishoudelijke of verpleegkundige taken.

Cursus
Tijdens de introductiecursus VPTZ komen de volgende onderwerpen aan de orde: wat is VPTZ; organisatie van de palliatieve en terminale zorg; grenzen aangeven; communicatie; praktische verzorging; spiritualiteit; verlies; dood en rouw; een goede dood, euthanasie en palliatieve sedatie. Bij afsluiting van de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat.

Aanmelden
Heeft u interesse in deze vorm van vrijwilligerswerk en wilt u deelnemen aan de cursus? Bent u die (nacht)zorgvrijwilliger uit de regio Wierden die we zoeken? Wilt u iets betekenen voor een ander en bereid de cursus te volgen? Neem dan vrijblijvend contact op met één van de coördinatoren, Ina Versmissen of Janny Broekhuis, tel. 0548 – 638830. Email: iversmissen@evenmens.nl of jbroekhuis@evenmens.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker