<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195427&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanalmelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Sporten is niet altijd vanzelfsprekend

ALMELO - Sporten is niet altijd vanzelfsprekend. Zeker wanneer iemand kampt met een beperking is sport niet altijd even toegankelijk. Om hier in ieder geval voor mensen met hersenletsel verandering in te brengen biedt InteraktContour ook sportactiviteiten aan voor deze groep.

Deze vrijdag start de landelijke Nationale Sportweek, die nog tot en met 29 september duurt. Ook InteraktContour haakt hierbij aan. De dagbestedingslocatie in Almelo laat mensen met hersenletsel op een laagdrempelige manier kennismaken met sportmogelijkheden.

Sporten met hersenletsel
Het doel van de Nationale Sportweek is om Nederlanders aan te zetten om (meer) te bewegen. Maar als iemand hersenletsel heeft, is sporten niet vanzelfsprekend. Door overprikkeling, vermoeidheid of lichamelijke beperkingen kan sporten erg lastig zijn. Toch zijn juist sportieve activiteiten belangrijk voor verbetering na hersenletsel. Het vergroot het zelfvertrouwen, verbetert hersenfuncties en geeft positieve energie.

Sporten op maat
Bij de dagbestedingslocaties van InteraktContour kunnen deelnemers dagelijks meedoen met een gevarieerd sportaanbod. Dit aanbod is speciaal samengesteld en op maat gemaakt voor mensen met (niet-aangeboren) hersenletsel. Zo bestaat het aanbod onder andere uit zwemmen, fitness, boccia, stoelyoga en de multisensorische oefenmethode RGM. Tijdens de activiteiten staan de persoonlijke doelen van de deelnemers centraal. Zo kunnen zij werken aan dat wat voor hen belangrijk is, zoals zelfstandig kunnen fietsen of het verbeteren van de motoriek om weer aardappelen te kunnen schillen.

Meedoen
In de Nationale Sportweek kunnen geïnteresseerden maandag 23 t/m vrijdag 27 september bij de dagbestedingslocatie aan de Catharina van Renneslaan 126 in Almelo een sport komen ervaren. Het complete sportaanbod is te vinden op sportweek.interaktcontour.nl/. Via deze website kunnen geïnteresseerden zich ook inschrijven voor de activiteit van hun keuze.

Grote behoefte
In Nederland zijn naar schatting 650.000 mensen die beperkingen ervaren als gevolg van hersenletsel. Jaarlijks komen daar zo'n 40.000 mensen bij. Er is dus een grote behoefte aan sportaanbod voor deze specifieke doelgroep.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195427&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanalmelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195440&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanalmelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195428&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanalmelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>