<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195427&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanalmelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Open ateliers, nieuwe gastkunst en muziek

ALMELO - Op zondag 25 augustus is het weer Open ateliers aan de Herengracht in Almelo met nieuwe gastkunst en muziek

Op deze zondag komt Teuntje Deuntje muziek maken en de Herengracht en omgeving met ritmische klanken vullen. Voor het bezoekende publiek liggen deze middag verrassende instrumenten klaar waarmee u samen met Teuntje Deuntje uw ritme gevoel kunt testen door middel van mee klappen, tikken, rinkelen, fluiten enz.

Rob Koenders
Op deze middag zal Rob in zijn atelier aan de Herengracht 6 zijn meest recente tekeningen presenteren die geïnspireerd en gemaakt zijn op Terschelling. Tevens is de presentatie van zijn spiksplinternieuwe Koenders Kunst Kalender 2020. Bestellen en meenemen kan dan op deze zondag.

Frieda Waanders
Aan de Herengracht 18 kunt u de beelden in wording van Frieda volgen. Een gestileerd serpentijnen beeld dat bijna klaar is en een abstract beeld in prachtig zwart met wit geaderd marmer, eveneens in gevorderd stadium. Frieda legt graag de gebruikte technieken en steensoorten uit en demonstreert de gebruikte gereedschappen.

Galerie
In de Galerie, Herengracht 20, is deze maand een de gastkunstenares Gerina Zonder. Gerina is zelf ook aanwezig en laat haar prachtige, bijzondere schilderijen zien en vertelt hierover. Ze vormen een prachtige combinatie met de beelden van Frieda. Alle werken zijn te koop, maar ook leuke kunst-cadeautjes kunt u hier kopen.

Hilly Lucassen
In het atelier van Hilly, Herengracht 22, is Gera Hultink te gast. Ze schrijft zelf over haar werk en inspiratie: "Wat mij boeit is: de aarde en de kwetsbaarheid en kracht van mensen die daarop leven. Iets van dat alles probeer ik uit te drukken in mijn weefsels, collages en andere technieken".

Elsa Snijder
Aan de Herengracht 24 vindt u het atelier van Elsa Snijder en hier laat Tineke Hitman het werk van haar cursisten zien. Verder geeft Tineke informatie over de schildercursussen die ze in mei geeft in Las Negras, een dorp gelegen in een natuurreservaat in Spanje.

Verder kunt u vanuit de Herengracht doorwandelen naar de grote kerk die ook deze middag open is voor publiek en kunt u het bijzondere interieur bekijken van deze kerk. In deze kerk kunt u alleen deze zondag nog de prachtige aquarellen van Riet Abcouwer bewonderen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195427&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanalmelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195440&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanalmelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195428&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanalmelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>