Wierden goed op weg met verkoop bedrijfskavels

WIERDEN - De economie groeit volop en bedrijven hebben weer meer vertrouwen in de toekomst. Het is dan ook geen wonder dat ook de vraag naar bedrijfskavels in de brede regio toeneemt. Ook de gemeente Wierden lijkt hier goed van mee te profiteren.

De afgelopen twee jaar gaf de gemeente volop bedrijfskavels uit. Hiermee voldeed Wierden ook aan de regionale afspraken omtrent de Twentse bedrijventerreinen. De ambitie is om vraag en aanbod van bedrijfskavels in de regio Twente zo goed mogelijk af te stemmen. Immers, Twente wil graag concurreren als een sterke logistieke, innovatieve regio - zonder de buurgemeente de kaas van het brood te eten.

Elsmoat
Met de versnelde uitgifte van bedrijfskavels op de Elsmoat en Weuste Noord is de gemeente Wierden haar afspraken nagekomen. "We hebben extra ingezet op de verkoop van grond voor bedrijventerreinen. We hebben bedrijven actief benaderd en daarbij ben ik vaak persoonlijk met potentiële kopers in gesprek gegaan," vertelt wethouder Johan Coes. "We zijn onze belofte nagekomen en daardoor kunnen we de grond behouden voor bedrijven. Dat is belangrijk voor de werkgelegenheid en de financiën van de gemeente Wierden." Op de Elsmoat is nog één kavel te koop. De gemeente is op zoek naar een koper die op deze kavel een bedrijf met woning wil realiseren.

Meer berichten
 
Auto zoeker