Informatieavond over OldStars Sport en OldStars Festival

ALMELO - Op 5 en 6 juni organiseert Sportbedrijf Almelo, in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds, twee activiteiten die in het teken staan van bewegen voor ouderen. De informatiebijeenkomst op 5 juni vindt plaats bij Heracles Almelo, de diverse beweeg activiteiten op 6 juni vinden plaats in de binnenstad.

Informatieavond
Woensdagavond 5 juni, tijdens de Pré Almelo City Cup, zal in het stadion van Heracles Almelo een informatieavond zijn over OldStars Sport. OldStars Sport biedt diverse aangepaste spelvormen voor 55 plussers, vaak op wandeltempo, van traditionele sporten als voetbal, basketbal, handbal, tafeltennis, tennis en korfbal. Sportbedrijf Almelo én het Nationaal Ouderenfonds hebben het initiatief voor deze avond genomen om meer Almelose ouderen 'voortdurend in beweging' te krijgen. Op dit moment werkt alleen Goldstars Heracles met een wandelvariant van een traditionele sport. Vanaf september dit jaar moeten meer varianten van OldStars in Almelo opgestart gaan worden. De avond is bedoeld voor sportverenigingen en organisaties die werken met de doelgroep ouderen.
Geïnteresseerde sportverenigingen en organisaties voor de informatieavond op 5 juni kunnen zich melden bij jw.dangremond@sportbedrijfalmelo.nl of bellen naar 0546-711913.

Old Stars festival
Om de Almelose ouderen alvast kennis te laten maken met OldStars zijn op donderdagmiddag 6 juni meerdere varianten te proberen in de Almelose binnenstad. Voor de nodige sfeer en beleving zijn 400 deelnemers aan de Almelo City Cup, georganiseerd door Goldstars Heracles, ook aanwezig in de binnenstad om elkaar uit te dagen in andere takken van sport.

Meer berichten
 
Auto zoeker