<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195427&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanalmelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Geweldige start Nederland op EK

BRANDENBURG - De Nederlandse equipe was vol vertrouwen naar Duitsland vertrokken voor het EK in Brandenburg, wetende dat in relatief veel disciplines Nederlanders tot de favorieten behoren.

Maar dat de start van het EK zo goed zou zijn, dat overtrof niettemin de verwachtingen. Bij het uitreiken van de eerste medailles, stond Nederland vooraan. Er werd twee maal goud in de wacht gesleept: Erik Vijverberg uit Almelo bij het Artistiek, Raymund Swertz uit Afferden bij het Kader 71/2.

Artistiek
Ondanks dat er in Nederland maar zo'n 25 tot 30 spelers artistiek biljart beoefenen, er stonden er twee tegenover elkaar in de finale: Erik Vijverberg en René Dericks, ook nog eens zeer goede maten van elkaar. Dericks nam snel een aanzienlijke voorsprong, maar Vijverberg kwam geweldig terug en won zo de mooiste titel uit zijn carrière.

Kader 71/2
Ook bij het kader 71/2 was er Nederlands goud, of preciezer gezegd Limburgs goud. Raymund Swertz is ondanks zijn jonge leeftijd al een routinier in het kaderspel en de specialist in één beurt uit. Hij kende relatief weinig problemen. Eenmaal tegen Eddy Leppens moest hij werken en in de halve finale tegen Michel van Silfhout was een mooie slotserie nodig om een achterstand goed te maken. Maar in de finale tegen Duitser Sven Daske was er geen vuiltje aan de lucht. Swertz: "Ik moet eerlijk zeggen dat ik mij bij de aanvang van het toernooi zeker niet optimaal voelde, en nog steeds ben ik niet topfit. Gezien ons beider spelstijlen was het duidelijk in mijn voordeel dat de finale op een nieuw laken werd gespeeld. Ik leg mij steeds meer toe op driebanden en dat is nu eigenlijk belangrijker voor mij geworden, waardoor ik een stuk minder train op mijn kaderspel. Maar als het goed loopt ben ik gelukkig nog steeds in staat een goed niveau te halen, en ik ben dan ook blij met deze mooie titel."

Libre dames
Er was vandaag nog een derde Nederlandse finalist: Christel Willemse bij het libre voor dames. Tegen een zeer sterke Magali Declunder die van acquit uit ging was er echter geen eer te behalen voor de Nederlandse.

Goede start
Maar met het zilver van Willemse, het brons voor Monique van Exter in hetzelfde Libre voor Dames, het goud van Vijverberg en het zilver voor Dericks bij het Artistiek, en het brons voor Van Silfhout en het goud voor Swertz in het 71/2 is Nederland ongekend goed gestart aan dit EK.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195427&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanalmelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195440&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanalmelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195428&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanalmelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>